Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 9 december 2005

Agenten nemen bromfiets uit het verkeer

TILBURG Gisteravond om vijf over elf hebben bikers van het politieteam Tilburg Noord aan de Beethovenlaan in Tilburg een 26-jarige man uit Tilburg aangehouden. De bikers troffen de man op zijn bromfiets op de Beethovenlaan aan en hij werd door de agenten staande gehouden omdat de verlichting van zijn bromfiets niet deugde. Ook bleek dat de man op zijn bromfiets een verzekeringsplaatje uit 2002 had zitten. Als de agenten daarop de bromfiets mee willen nemen naar het bureau weigert de man daaraan mee te werken. Hierop werd hij aangehouden. Na het politieonderzoek is de man weer in vrijheid gesteld. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden zonder licht en ten aanzien van de verzekering maakt de politie proces-verbaal op.

Tilburger beroofd aan de Mahlerstraat

TILBURG Aan de Mahlerstraat in Tilburg is vannacht tussen halféén en tien voor één een 39-jarige man uit Tilburg slachtoffer geworden van een poging tot beroving. De man werd door meerdere straatrovers met een bromfiets van zijn fiets gereden. De straatrovers sloegen en schopten het slachtoffer en bedreigden hem met een vuurwapen. De straatrovers doorzochten de kleding van de man op geld, maar toen hij bij een flat via de intercom om hulp riep gingen de straatrovers er op hun bromfiets vandoor.

Man uit Tilburg vernielt ruit

TILBURG Vannacht om tien voor twee hebben agenten aan de Brommastraat in Tilburg een 21-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man werd aangetroffen in de achtertuin van een woning. Onder zijn jas droeg de man een puppy. Hij verklaarde de ruit vernield te hebben om een warme plaats voor hem en zijn hondje te hebben.

5 bekeuringen bij verlichtingscontrole

TILBURG Bij een verlichtingscontrole aan de Oude Goirleseweg in Tilburg hebben agenten vanmorgen een verlichtingscontrole gehouden. Er werden vijf fietsers bekeurd.

Agenten houden woninginbreker aan

DIESSEN Vanmorgen hebben agenten aan de Molenstraat in Diessen een 27-jarige man uit Diessen aangehouden. De man wordt verdacht van de diefstal van twee boormachines uit een woning. Als de politie de man aanhoudt verzet hij zich hevig hiertegen en zijn de agenten genoodzaakt de man met pepperspray tot bedaren te brengen. Hij is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Winkeldief opgepakt

TILBURG Vanmiddag rond twaalf uur hebben agenten aan het Bart van Peltplein in Tilburg een 22-jarige man aangehouden nadat hij in een supermarkt betrapt werd bij de diefstal van 14 pakken koffie.

Auteur: Carel Bouman