Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Wooncomplex Ysselsteijn is beste `woonzorginitiatief'

Nieuwsbericht, 9-12-2005

Het woonzorgcomplex De Smid in Ysselsteijn heeft de stimuleringsprijs gewonnen voor beste woonzorginitiatief van ouderen.

De winnaar van de stimuleringsprijs `Beste woonzorginitiatief van ouderen' werd vandaag bekend gemaakt. Aan de prijs is een bedrag van 15.000 euro verbonden. Het woonzorgcomplex De Smid in het Limburgse Ysselsteijn (2100 inwoners) is een initiatief van de lokale ouderenvereniging KBO, de dorpsraad en de huisartsenpraktijk.

Jaren van voorbereiding
Al sinds 1995 werken Ysselsteijnse ouderen aan de voorbereidingen voor woonzorgcomplex De Smid. Inmiddels wordt De Smid ook echt gebouwd. De plaatselijke ouderenvereniging KBO wil met het wooncomplex ouderen de gelegenheid geven om in hun eigen dorp te blijven wonen, ook als ze zorg nodig hebben. De aanmoedigingsprijzen van 1000 euro gingen naar een woongroep voor 50-plussers `Blyn Anker' in Leeuwarden en de groepswoningen Brouwhuis in Helmond.

Achtergrond
Met de stimuleringsprijs willen de ouderenbonden en VWS ouderen stimuleren om zelf het initiatief te nemen om originele en vernieuwende woonzorgprojecten te realiseren; het soort woningen waar ze zelf graag willen wonen. De prijsvraag is één van de activiteiten om nieuwe combinaties van wonen en zorg te stimuleren.

Documenten


* VPR-Stimuleringsprijs 2005 `Het beste woonzorginitiatief van ouderen' (nieuw venster) Dossier | 9-12-2005 (pdf, 28 pag., 568 kB) In deze brochure staan twintig creatieve woonzorgprojecten beschreven die navolging verdienen...

* Persbericht uitreiking stimuleringsprijs 2005 (nieuw venster) Dossier | 9-12-2005 (pdf, 1 pag., 44 kB)