Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 9 december 2005

Met drank op achter het stuur

MADE Vannacht om vier uur hebben agenten aan het Dennenhof in Made een 18-jarige man uit Oosterhout aangehouden. Bij onderzoek bleek dat de verdachte onder invloed van alcohol was. In het politiebureau blies de man iets meer dan 0,8 promille. Bij het politieonderzoek dat volgde bleek verder dat de Madenaar de politie een valse naam had opgegeven en dat hij reed terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd. De Oosterhouter kon zich ook niet legitimeren en verder bleek dat hij geen rijbewijs heeft. De politie maakt van haar bevindingen proces-verbaal op.

WERKENDAM Aan de Laan van Welgelegen in Werkendam hebben agenten vannacht om kwart voor drie een 41-jarige man uit deze plaats aangehouden nadat bleek dat hij onder invloed van drank zijn auto bestuurde. In het politiebureau blies de man bijna 0.8 promille. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een bekeuring mee naar huis.

MADE Aan de Blockmekerstraat in Made hebben agenten vannacht om halftwee een 26-jarige man uit Made aangehouden. Deze man had ook te veel gedronken. In het politiebureau blies de Madenaar iets meer dan
1,05 promille. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en de politie maakt proces-verbaal op.

WAALWIJK Op de Midden Brabantweg in Waalwijk hebben agenten vannacht rond de klok van halftwee een 38-jarige Waalwijker aangehouden nadat bleek dat hij te veel gedronken had om nog te mogen rijden. De man blies 0.65 promille. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 1 uur.

RIJEN Aan de Stationsstraat in Rijen pakten agenten gisteravond rond de klok van tien uur een 27-jarige man uit Oosteind op. De man blies
1.60 promille. De man trok de aandacht van de politie door zonder licht te rijden. De man kreeg een rijverbod van 8 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Bonnen bij diverse controles

GEERTRUIDENBERG/DRIMMELEN De politie heeft gisteravond in de gemeenten Geertruidenberg en Drimmelen op verschillende plaatsen in die gemeenten controles gehouden. Er werden in totaal 5 weggebruikers bekeurd:


2 fietsers hadden geen licht


1 automobilist parkeerde op het trottoir


1 bromfietser droeg geen helm


1 automobilist had niet geoorloofde neonverlichting op zijn auto

RIJEN Tijdens het toezicht op de wekelijkse markt aan het Wilhelminaplein en de Mangrovelaan hebben agenten gisteren 2 bekeuringen uitgedeeld. Een bromfietser ging op de bon omdat hij over de markt reed en een automobilist kreeg een bekeuring in verband met parkeergedrag

RAAMSDONK Op de Heemraadsingel heeft de politie gistermorgen een snelheidscontrole gehouden. Er gingen 32 hardrijders op de bon. De hoogst gemeten snelheid was 70 kilometer per uur. Ter plaatse mag 50 gereden worden

GEERTUIDENBERG Gistermiddag bekeurde de politie op de Statenlaan 38 hardrijders. De hoogst gemeten snelheid was hier 78 kilometer per uur. Ook op de Statenlaan in Geertruidenberg geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

TERHEIJDEN Op de Moerdijkseweg in Terheijden werden 16 automobilisten bekeurd omdat ze te hard reden. Hier is de maximum snelheid 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 107 kilometer.

OOSTERHOUT Gistermorgen werd in de hele gemeente Oosterhout door de politie gecontroleerd. Hierbij vielen 16 bekeuringen:

11 voor niet goede of ontbrekende verlichting


1 x voor rijden door rood licht


1 x parkeren vrachtauto op trottoir


3 x diverse bromfietsovertredingen

Vrouw rijdt met auto in op ex vriend

OOSTERHOUT Gistermiddag om tien voor halfvijf hebben agenten aan de Maalderijstraat in Oosterhout een 27-jarige vrouw uit deze plaats aangehouden. Zij wordt ervan verdacht dat zij met haar auto opzettelijk inreed op haar even oude ex vriend uit Oosteind. Dat gebeurde op het Smederijpad. Daarnaast was de vrouw met haar auto ver de voet van een getuige gereden. De vrouw is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Politie treft hennepkwekerij aan

OOSTERHOUT In een schuur aan de Dr. Poelsstraat in Oosterhout hebben agenten vandaag een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden 85 nieuwe stekken en er lag een oogst van 75 potten te drogen. Aalles werd vernietigd en tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

HANK Vanmorgen rond tien over halfnegen hebben agenten aan de Visserskade in Hank een 49-jarige man uit deze plaats aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld en had zijn vrouw geslagen en tegen een muur geduwd.

Ammoniak lekkage in Waalwijk

WAALWIJK In een bedrijf aan de Sluisweg in Waalwijk is vannacht om halfdrie een lekkage van ammoniak geweest. De lekkage deed zich in een gebouw voor. Er is geen gevaar voor de omgeving geweest. De brandweer loste de zaak op

Auteur: Carel Bouman