Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 9 december

BERGEN OP ZOOM, 9 december 2005

Politie onderzoekt woninginbraak

ROOSENDAAL: Tussen dinsdagmiddag 6 december en donderdagmiddag 8 december is er ingebroken in een woning aan de Platinadijk. Onbekenden forceerden een raam aan de achterzijde van de woning en doorzochten verschillende vertrekken. Er zijn onder andere enkele sieraden en een dvd-speler weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en stelt een onderzoek in.

Bromfietser gewond bij ongeval

RUCPHEN: De politie kreeg op donderdagmiddag 8 december melding van een verkeersongeval op de Gebrande Hoefstraat. Een 63-jarige automobilist uit Afferden reed over de Gebrande Hoefstraat en wilde rechtsaf slaan richting De Brand. Hij liet bij het afslaan vermoedelijk een bromfietser niet voor, welke van links aan kwam rijden. Er ontstond een aanrijding waarbij de 26-jarige bromfietser uit Dongen ten val kwam. Hij liep beenletsel op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Insluipers nemen sieraden weg

BERGEN OP ZOOM: Op donderdagavond 8 december zijn onbekenden via een openstaand raam op de eerste verdieping een woning aan de Laan van Hildernisse binnen gegaan. Men doorzocht één van de vertrekken en nam onder andere sieraden weg. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoners van het pand en stelt een onderzoek in.

Woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Op donderdag 8 december is ingebroken in een woning aan de Agger. De daders forceerden aan de achterkant van de woning een raam en doorzochten de woning. Er is een aantal dvds onvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

Gewapende overval op benzinepomp

OUDENBOSCH: De politie kreeg op donderdagavond omstreeks 20.15 uur melding van een gewapende overval op een benzinepomp aan de Molenstraat. Een gemaskerde man had even tevoren de caissière door middel van een wapen geld afgedreigd. Hoe groot het bedrag is wat de man meenam is niet duidelijk. Buiten de 24-jarige caissière uit Oudenbosch, was er een 19-jarige vrouw uit Oudenbosch in de winkel aanwezig. De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Jongen (14) mishandeld

OUDENBOSCH: Op donderdagavond 8 december was een 14-jarige jongen uit Oudenbosch in het skatepark aan de Ruige Hoek. Omstreeks 22.45 uur kwamen er 6 jongens voorbij gefietst. De jongens scholden de 14-jarige uit. Deze vertelde de jongens dat ze hun mond moesten houden. Hierop is de jongen door 2 van de voorbijgangers geslagen en geschopt. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling en onderzoekt de zaak.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

DINTELOORD: Op donderdagavond 8 december is er omstreeks 22.45 uur ingebroken in een bedrijf aan het Raadhuisplein. Men heeft een ruit ingeslagen en vervolgens uit het pand twee computers ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en stelt een sporenonderzoek in.

Beschonken man aangehouden voor doorrijden na ongeval

BERGEN OP ZOOM: Op donderdagavond 8 december kreeg de politie melding van een ongeval. Een getuige zag een automobilist tegen een verkeersbord aanrijden. Hierna reed de bestuurder door. De getuige belde de politie en gaf het kenteken van de auto door. De politie hield de bestuurder in zijn woning in Bergen op Zoom aan. De 59-jarige man gaf de aanrijding toe. Hij was op de t-splitsing tussen de Laan van Everswaard en de Laan van Reimerswaal rechtdoor gereden. De politie nam de man een blaastest af. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau is de man een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 725 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Vrouw beroofd van tas

ROOSENDAAL: Op donderdag 8 december omstreeks 12.15 uur liep een
24-jarige Roosendaalse over de Nieuwe Markt. Plotseling werd haar handtas van haar schouder gegrist. Ze zag vervolgens een man wegfietsen richting de Oude Markt. De politie heeft aangifte opgenomen van tasjesroof.

Jongen (15) aangehouden voor bedreiging

STEENBERGEN: De politie hield op vrijdag 9 december een 15-jarige inwoner van Steenbergen aan voor bedreiging. Hij zou op woensdag 7 december een 14-jarig meisje uit Heijningen hebben bedreigd met een mes. Dit gebeurde aan de Molenweg. De politie nam vrijdagochtend aangifte op van het meisje en besloot de jongen dezelfde middag aan te houden in zijn woning in Steenbergen. Bij onderzoek in de woning is het mes waarmee hij het meisje bedreigde gevonden. Het wapen is in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Wat zijn straf zal zijn wordt later besloten.

Schennispleger

HUIJBERGEN: De politie kreeg op vrijdag 8 december melding van een schennispleger. Een 17-jarig meisje fietste over de Moerkantsebaan. Ze zag hier een man die zich naast zijn auto stond te bevredigen. De politie onderzoekt de zaak.

Winkelpersoneel houdt dief aan

BERGEN OP ZOOM: Medewerkers van een supermarkt aan de Vogelaar hielden op vrijdag 8 december een 50-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor winkeldiefstal. De man probeerde 5 pakken koffie weg te nemen. Naar eigen zeggen kwam de man tot inkeer en wilde na het passeren van de kassa de goederen terug zetten. Toen hij de pakken in het schap wilde plaatsen is hij aangehouden. De politie verhoorde de man en heeft hem met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Politie houdt mannen aan voor diefstal

HALSTEREN: De politie kreeg op vrijdagmiddag melding dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een fietsenstalling aan de Halsterseweg. De politie ging polshoogte nemen en trof de twee mannen aan. Ze reden in een auto met valse kentekenplaten en waren in bezit van een gestolen fiets. De 36-jarige man en de 35-jarige man, beiden uit Oudenbosch, zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn de verdachten in verzekering gesteld.

Gewapende overval op winkel

HALSTEREN: Op vrijdagmiddag 9 december kreeg de politie melding van een overval op een winkel aan de Dorpsstraat. Omstreeks 14.45 uur kwamen drie gewapende mannen via de voorzijde de winkel binnen. De gemaskerde mannen dwongen de twee aanwezige medewerksters onder bedreiging van vuurwapens naar een ruimte achter in de winkel te gaan. Hierna eisten de overvallers geld. Ze gingen er via de achterzijde van het pand vandoor met de dagopbrengst van de winkel en twee mobiele telefoons. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en vraagt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Auteur: Inge Rijgersberg