Woonunie Deventer: winnaar KWH-Jubileumtrofee 2005

Kwh

PERSBERICHT

Delft, 9 december 2005

Woonunie Deventer: winnaar KWH-Jubileumtrofee 2005

Gisteren heeft Woningcorporatie Woonunie uit Deventer de KWH- Jubileumtrofee 2005 gewonnen. De trofee met als thema Corporaties scoren met kwaliteit werd uitgereikt tijdens het KWH-congres in Arnhem ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van KWH (Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector).

Naast Woonunie waren Accolade-groep (Friesland) en Woonbron (Rotterdam) genomineerd. Alle genomineerden voor de KWH-Jubileumtrofee moesten zich tijdens het jubileumcongres presenteren op vijf verschillende resultaatgebieden: kwaliteit van dienstverlening, kwaliteit van maatschappelijk ondernemen, kwaliteit van goed bestuur, kwaliteit van werkgeverschap en kwaliteit van bedrijfsvoering.

Een vakjury bestaande uit Willem van Leeuwen (Aedes vereniging van woningcorporaties), Mária van Veen (Nederlandse Woonbond), Margriet Meindertsma (Vereniging Toezichthouders Woningcorporaties), Jan van der Schaar (RIGO), John Hendriks (Wooncompagnie) en Erwin Bel (KWH) bepaalde voor vijftig procent wie de jubileumtrofee zou winnen. De andere vijftig procent werd bepaald door de vierhonderd deelnemers aan het jubileumcongres.

De KWH-Jubileumtrofee is evenals de reguliere KWH-Trofee een prijs die KWH uitreikt aan een corporatie die opvallend werk heeft verricht op kwaliteitsgebied. De KWH-Trofee wordt uitgereikt om deze kwaliteitsinspanning te stimuleren en te belonen. De winnaar van de jubileumtrofee heeft een bijzondere voorbeeldfunctie binnen de corporatiesector. Daarnaast wordt uit naam van de winnende corporatie 1000 euro gestort op het Daniëlle Childrens Fund. Dit fonds huisvest dakloze kinderen in Ecuador.

Tijdens het jubileumcongres was minister Dekker (VROM) de keynotespeaker. In haar speech stelt de minister af te willen van de vrijblijvendheid van het huidige corporatiestelsel. Zij gaf aan bijna continu te worden aangesproken op het achterblijven van prestaties van woningcorporaties. Minister Dekker wil naar een stelsel waarin de prestaties van corporaties, en daarmee de inzet van maatschappelijk vermogen, zeker gesteld wordt. De meetinstrumenten zoals die op dit moment bijvoorbeeld door KWH ontwikkeld worden, kunnen volgens de minister hierbij een goede rol vervullen.