Politiebond ACP

Minister willigt wensen bonden in Gisteren hebben wij hierover op de site gepubliceerd. Het geschil ging over de zogenaamde terrorismeclausule in verzekeringspolissen. Daarbij wordt een maximum gesteld aan het totaal uit te keren bedrag bij een terroristische aanslag. Daardoor ontstaat het risico dat politiemensen hun schade niet of niet geheel vergoed krijgen.

De minister en de bonden zijn het erover eens dat politiemensen hiervan niet de dupe mogen worden. De minister gaat overleg voeren met verzekeringsmaatschappijen. Hij hoopt de afspraak te kunnen maken dat de afspraak te komen dat de terrorismeclausule niet wordt ingeroepen als een politieambtenaar op basis van zijn persoonlijke polis schade claimt.

Gisteren ontstond in het overleg tussen de bonden en de minister verschil van mening over de vraag wat totdat een dergelijke afspraak (of een andere regeling die hetzelfde effect heeft) is gemaakt, gebeurt met schade van ambtenaren.
De voorzitter van overleg weigerde namens de minister om zich in de tussenliggende periode financieel garant te stellen voor deze collega's. Na publicaties hierover zijn gisteravond nog vragen aan de minister gesteld door Tweede Kamerleden.

Vandaag heeft de minister officieel laten weten het als zijn verantwoordelijkheid te beschouwen om te voorkomen dat politieambtenaren zolang er nog geen goede afspraak over de terrorismeclausule is - tussen wal en schip vallen. Onze actie heeft dus resultaat gehad.