Politie Midden- en West Brabant

Persberichten vrijdag 9 december 2005

BREDA, 9 december 2005

Veelpleger (32) aangehouden in verband met berovingen Breda

BREDA: De politie heeft donderdag een 32-jarige man aangehouden in verband met twee recente berovingen in Breda. De man, een bekende veelpleger uit Tilburg die momenteel in Breda verblijft, werd aangehouden in een woning in de wijk Brabantpark. Daarbij werden diverse goederen aangetroffen die mogelijk in verband te brengen zijn met een beroving op zaterdag 3 december aan de Catharinastraat en een beroving aan de Poolseweg een dag later, op 4 december. De man is vrijdag voorgeleid en komt volgende week voor de raadkamer. De politie onderzoekt nog of hij ook verantwoordelijk is voor diverse andere berovingen de afgelopen tien dagen in Breda. Daarbij maakt telkens een man op een fiets onder bedreiging van een mes willekeurige passanten geld en/of mobiele telefoons afhandig. De aanhouding van de 31-jarige veelpleger is het resultaat van de inspanningen van een team van vier rechercheurs dat speciaal op deze berovingen is gezet.

Autodiefstal snel opgelost met aanhouding Bredanaar (39)

BREDA: Het bikersteam van de politie heeft donderdagnacht een autodief aangehouden. Agenten zagen de 39-jarige Bredanaar, een bekende veelpleger, rond 01.00 uur zonder licht fietsen met een voorwerp onder zijn jas. Hij werd op de Catharinastraat staande gehouden en onder zijn jas kwam een autoradio tevoorschijn en diverse
inbrekerswerktuigen. De bikers fietsten vervolgens in de omgeving rond en zagen in de Adriaan van Bergenstraat een VW Golf met de portier op een kier. In de auto ontbrak een radio. Via het kenteken werd de eigenaar van de auto gebeld, hij was in een café in de binnenstad. De man deed direct aangifte van diefstal. Daarmee kon de politie de zaak korte tijd na de diefstal rondmaken.

De bikers hielden ook twee mannen aan die de openbare orde hebben verstoord. Dat gebeurde rond 02.15 uur buiten voor een horecazaak aan de Torenstraat. Ondank herhaaldelijke waarschuwingen wilde het tweetal niet vertrekken. Het betrof een 20-jarige Amsterdammer en een evenoude inwoner van Waalwijk. Met een boete op zak werden ze later in de nacht weer vrijgelaten.

Daarnaast werden in het horecatoezicht vijftien bekeuringen uitgeschreven voor foutief parkeren. Een man kreeg een bon voor wildplassen.

Vrouw (20) breekt been na aanrijding Ulvenhout

ULVENHOUT: Een 20-jarige vrouw uit Galder is donderdagavond gewond geraakt bij een verkeersongveal in Ulvenhout. Zij stak rond 18.15 uur de Molenstraat over en werd daarbij aangereden door een auto, bestuurd door een 32-jarige Tilburger. De automobilist verklaard dat de vrouw plots achter een BBA-bus de weg overstak en hij haar niet meer kon ontwijken. De vrouw is naar het Amphia Molengracht vervoerd waar bleek dat haar rechterbeen op drie plaatsen gebroken is.

Polen aangehouden met slagwapen

ZUNDERT: De politie heeft donderdagnacht vier Polen (40, 32, 26 en 24 jaar) aangehouden die zich verdacht ophielden in een auto aan de Molenstraat in Zundert. Bij een controle rond 00.20 uur werd in de auto een houten tafelpoot gevonden. Daarvoor heeft de 40-jarige Pool een bekeuring van 60 euro gekregen en betaald. De drie andere Polen konden bij de controle geen identiteitspapieren overleggen. Daarop is het viertal overgebracht naar het bureau in Zundert. De oudste Pool is vervolgens de papsoorten van de 32-jarige en de 26-jarige Pool gaan halen, die bleken in orde. Wel kregen zij een boete van 50 euro voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De jongste Pool bleek niet in bezit van geldige papieren en kon zijn vreemdelingenstatus niet aantonen. De man is in verzekering gesteld en overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Winkeldieven in Breda en Etten-Leur aangehouden

BREDA: De politie heeft vrijdag rond 09.30 uur een 42-jarige Bredanaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man stopte bij de Albert Heijn aan de Bisschopshoeve diverse goederen als noten, rijst en bananen onder zijn jas en wilde zonder betalen de winkel verlaten. Winkelpersoneel sprak de man aan en hield hem vast, ondertussen werd de politie gewaarschuwd.

ETTEN-LEUR: Een 37-jarige inwoonster van Etten-Leur is vrijdag tegen de lamp gelopen bij de Dirk van den Broek aan de Schoonhout. Een supermarktmedewerker zag rond 11.30 uur dat de vrouw chocola in haar zak stak. Enkele overige andere goederen had ze wel afgerekend De winkeldievegge werd aangehouden.

Zundertnaar (18) gewond bij ongeval

ZUNDERT: Een 18-jarige man uit Zundert is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij reed rond 15.00 uur in een busje over de Laarakkerstraat en remde in een bocht voor een tractor die hem tegemoet reed. De auto slipte en reed tegen de tractor aan. Het slachtoffer raakte met een voet bekneld en moest door de brandweer uit de auto gehaald worden. Hij is met lichte verwondingen naar Amphia Molengracht gebracht. De bestuurder van de tractor, een 22-jarige inwoner van Schijf, bleef ongedeerd.

Snelheidscontrole Prinsenbeek: 300 overtreders

PRINSENBEEK: Bij een controle vrijdagmiddag in Prinsenbeek zijn 300 snelheidsovertreders op de bon gegaan. Ruim 1600 passanten reden voorbij de controlepost aan de Schutsestraat. De toegestane snelheid daar bedraagt 50 km/uur, de eerste prijs ging naar een automobilist die 84 km/uur reed.

Auteur: Andre van den Hul