KNHS


Achttien nieuwe Grand Prix juryleden in spé 9/12/2005

WANROIJ - Woensdagavond 7 december 2005 werd het praktijkexamen afgenomen voor de kandidaten van de juryopleiding Zware Tour in het KNHS-centrum te Wanroij. Achttien Lichte Tour juryleden namen deel aan dit praktijkexamen, te weten:

Mw. L.J.E.M.E. van den Berg uit Uden, Mw. W. Blanken-van der Scheer uit Hasselt, Dhr. P. Bonhof uit Epe, Dhr. M.P.J. Boomaars uit Breda, Mw. L. de Bruin-Boer uit Oostvoorne, Dhr. L.J. Coenen uit Schimmert, Mw. M.T.M. Drohm uit Wynbergen, Dhr. J. Hamminga uit Elspeet, Mw. M. van Hoey-Smith uit Rockanje, Dhr, J.E. Kloosterboer uit Loppersum, Dhr. G.W.M. Nijskens uit St. Odilienberg, Mw. H.T.M. van Oers-Stoopendaal uit Zelhem, Mw. E. Schotman uit Den Ilp, Dhr. H.R. Smit uit Middenmeer, Mw L.H.Th. Timmermans-Boymans uit Heerde, Dhr. A. Vroom uit Apeldoorn, Dhr. J.M.A.M. Wolfs en Mw. A.T.M. Wolfs-Dielissen uit Berkel Enschot

Het praktijkexamen bestond uit het beoordelen van zes Grand-Prix combinaties. Voor deze gelegenheid reden mee: Suzan de Klein, Jacqueline van Grunsven, Madeleine Vrees, Kebie van der Heijden, Bart Bax en Aat van Essen.

De KNHS was zeer vereerd dat Francis Verbeek en Jan Peeters, beide O-juryleden van de FEI, bereid waren plaats te nemen in de examencommissie. Voor dat de uitslag bekend werd gemaakt, werd met behulp van videobeelden gedeelten uit enkele van de gereden proeven nabesproken. De spanning was inmiddels van de gezichten van de examenkandidaten af te lezen. Op het secretariaat werd ondertussen druk gerekend. De protocollen werden vergeleken met het protocol van de examencommissie. Het afwijkingspercentage op het eindtotaal mocht per proef niet meer zijn dan 5% en over het totaal mocht het afwijkingspercentage niet meer zijn 2% procent.

Zo'n drie kwartier na het beoordelen van de proeven werd bekend gemaakt dat allen waren geslaagd. Dhr. P. Bonhof uit Epe had het beste eindresultaat.

Nu gaan de juryleden het laatste traject in; de stageperiode, die vooral gezien moet worden als een ervaringsstage. Ze dienen een vijftal stages te lopen bij een FEI C, I, of O-jurylid tijdens het jureren van de Grand-Prix B, Grand-Prix special of Grand-Prix Kür. Hierna worden ze opgenomen in het juryledenbestand als jurylid Zware Tour.