Dienstenbond CNV

Leden VBA stemmen in met principe-akkoord
09-12-2005

Op goed bezochte ledenvergaderingen afgelopen donderdagavond en vrijdagmorgen hebben de leden van CNV Dienstenbond ingestemd met het bereikte principe-akkoord. Daarmee is de CAO 2004 - 2007 een feit. Het grote aantal stemmers dat vóór het principe-akkoord heeft gestemd geeft ook aan dat men tevreden is over het resultaat.

Tijdens de ledenvergaderingen zijn er veel vragen gesteld. Met name over levensloop en pensioenen. De beleidsmedewerkers van zowel CNV Dienstenbond als FNV Bondgenoten hebben in een uitgebreide presentatie uitgelegd welke keuzes er waarom gemaakt zijn. Terecht dat er vragen over gesteld zijn, het is een lastige materie en het heeft nogal wat consequenties voor uw toekomst. Desalniettemin hebben de leden ingestemd met het bereikte akkoord.

Vakbondscontributie van brutoloon en restitutie Één van de CAO-afspraken is dat de contributie van uw brutoloon betaald kan worden. Ook kunnen medewerkers hun eerste jaar lidmaatschap 50% vergoed krijgen van VBA. Dat geldt voor deze periode voor leden die één jaar lid zijn tussen 1 september 2004 en 1 september 2005. Volgend jaar wordt deze periode opnieuw aangehouden. Deze mogelijkheden zijn op vrijwillige basis. Als u daaraan mee wilt doen, zal uw lidmaatschap bij de veiling bekend worden omdat één en ander administratief geregeld moet worden. De brutoloonconstructie gaat dan in op 1 februari evenals de contributierestitutie.

Per e-mail kunt u aangeven of u gebruik wil maken van de regeling om uw contributie van uw brutoloon te betalen, òf dat u 50% van uw contributie door VBA betaald wilt hebben. Vóór 6 januari 2006 willen wij uw reactie binnen hebben. Wilt u niet meedoen aan deze regeling, dan hoeft u niets terug te sturen.

Nieuwe leden?
Tenslotte, CNV Dienstenbond is tevreden over deze CAO en de leden hebben dat bevestigt. Daar zijn wij blij om, we hebben er hard voor geknokt. Echter, de CAO is voor iedereen, ook de niet-leden profiteren er van mee. Met de regeling dat VBA 50% van het eerst jaar lidmaatschap en de mogelijkheid om contributie te betalen van het brutoloon, is er geen reden meer om uw ongeorganiseerde collega geen lid te maken. Gebruik de bijgaande folder met aanmeldcoupon voor uw ongeorganiseerde collega! Maak ze lid!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Fedde Monsma. Dat kan per e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl of per telefoon: 0235670615. Of kijk op www.cnvdienstenbond.nl voor meer informatie over CNV Dienstenbond!