Gemeente Hardenberg


Op termijn mogelijkheid voor ontspannen boswandeling in de Krim

Persbericht, 9 december 2005

Wethouder Douwe Prinsse heeft vrijdag 9 december de eerste boom geplant van het nieuwe bospark dat wordt aangelegd in de Krim. Aan de Drentseweg wordt zeven hectare duurzaam bos ontwikkeld. Het bos biedt de inwoners van de Krim op termijn de mogelijkheid een ontspannen boswandeling te maken in de directe omgeving.

De wens om een bosperceel aan te leggen in de Krim bestaat al langere tijd. Met de plannen en op initiatief van de heer Smeenk, eigenaar van de grond, wordt deze wens gerealiseerd. In totaal worden er op zo'n zeven hectare voormalige akkerbouwgrond vijfendertigduizend bomen geplant.

Om het bos toegankelijk te maken voor iedereen worden ook diverse wandelpaden in het bos aangelegd. De verwachting is dat de laatste boom al op dinsdagavond geplant kan worden.

De gemeente Hardenberg is erg enthousiast over de aanleg van het bospark. De aanleg van het bos, met de daarin opgenomen recreatieve uitloopmogelijkheden zijn een positieve impuls voor de plaatselijke bevolking en voor de ontwikkeling van recreatie in dit gebied. Het woon en leefklimaat van het dorp wordt hierdoor opnieuw verbetert. De aanleg van het bospark wordt eveneens enthousiast ondersteund door Plaatselijk Belang De Krim.