Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 9 december 2005

Provincie Groningen 09-12-2005 -

Groningen: studenten speelden prima rol bij oefening
De politie is tevreden over de rol die leerlingen van het Thorbecke College en het Friesche Poort College uit Leeuwarden hebben gehad tijdens de oefening in de Euroborg te Groningen. Beide scholen waren gevraagd leerlingen te leveren als tegenspelers van de mobiele eenheid in het stadion. Ook het CIOS in Heerenveen levert bij oefeningen regelmatig leerlingen, maar zij waren bij de Euroborg niet uitgenodigd. De leerlingen kweten zich bijzonder goed van hun opdracht als tegenspeler. Dit leidde tot stevig tegenspel, waarbij soms ook stewards het moesten ontgelden. Ook de leerlingen kregen soms rake klappen van de mobiele eenheid. In het spel ontstond nimmer een grimmige sfeer maar slechts een volop benutten van spelmogelijkheden. Tijdens de oefening werd wel een tribunestoeltje losgetrokken maar zonder al teveel schade. Binnenkort vindt er een evaluatie met de scholen plaats.

Groningen: voetganger aangereden
Op het Zuiderdiep werd vrijdagmiddag een 55-jarige voetgangster op het fietspad aangereden door een 16-jarige bromfietster uit Slochteren. Het slachtoffer stak vermoedelijk het fietspad over. De bromfietser heeft haar niet aan zien komen en botste tegen het slachtoffer. De vrouw uit Groningen moest met hoofd en arm letsel naar een ziekenhuis.

Groningen: radarsnelheid
Op de Beneluxweg heeft de politie vrijdagochtend een snelheid controle gehouden. Er werden 1500 voertuigen gecontroleerd. Hiervan kregen 45 een boete opgelegd. Ook in Sellingen werden 24 bestuurders getrakteerd op een proces verbaal. Op de Weenderstraat werden bijna 200 voertuigen gecontroleerd.