2e persbericht van vrijdag 9 december 2005

Eindhoven 09-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw met daklozenkranten aangehouden

Een vrouw van 26 jaar met de Roemeense nationaliteit is vrijdagochtend rond 10.20 uur door de politie aangehouden op het Belgiëplein. Bij de politie waren meldingen binnengekomen dat de vrouw daar op een agressieve manier probeerde Belgische daklozenkranten te verkopen. Omdat ze daarvoor geen vergunning heeft, is ze aangehouden. De vreemdelingenpolitie heeft de vrouw inmiddels in bewaring gesteld omdat ze niet rechtmatig in ons land is.

Eindhoven: Nieuwe bestelauto gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Hugo van der Goeslaan is donderdag een splinternieuwe witte Ford Transit bestelauto weggenomen. De auto had nog geen kentekenplaten. Van een andere auto werden vier wielen weggenomen. De poort van het terrein is opengebroken.

Helmond: Jongen gewond bij aanrijding

Een 12-jarige jongen uit Asten is vrijdagochtend rond 8.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Korendijk / Heibloemweg. Toen hij met zijn fiets de kruising overstak, werd hij geraakt door een auto die werd bestuurd door een 49-jarige man uit Oldebroek. De jongen stak aan de verkeerde kant van de rijbaan de weg over en gaf daarbij geen voorrang aan de auto. Hij is met letsel aan een elleboog opgenomen in een ziekenhuis.

Best: Twee aanhoudingen na brandstichting in woning

De politie heeft twee mannen aangehouden na brandstichting in een leegstaande woning aan De Leeuwerikstraat op zaterdagavond 1 oktober rond 22.30 uur. Het gaat om een man van 30 jaar uit Best en een 24-jarige Eindhovenaar. Ze waren die avond met een aantal vrienden in de woning aanwezig. De man uit Best zou vervolgens de verwarmingsketel uit het pand hebben meegenomen en de Eindhovenaar zou in het huis brand hebben gesticht. Daarna is de groep weer uit de woning vertrokken. Toen de brandweer arriveerde om de brand te blussen, troffen de brandweermensen in de woning een openstaande gaskraan aan. Daardoor ontstond explosiegevaar. De politie kwam de mannen na onderzoek op het spoor. Ze zijn maandag 28 november aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Afgelopen woensdag is de voorlopige hechtenis van de Eindhovenaar door de Raadkamer met 30 dagen verlengd. De voorlopige hechtenis van de man uit Best is toen geschorst maar hij blijft wel verdachte.

Heeze: Auto weggehaald

Vanaf de Corweide is in de nacht van donderdag op vrijdag een auto weggehaald. Het gaat om een groene Volkswagen Golf (09-JV-RH).