Politie Zeeland


---


O-7459-2005 Snelheidscontrole Kapelle
Op de Dijkwelseweg, de Stationsstraat en de van der Biltstraat in Kapelle controle vond vanmorgen een snelheidscontrole plaats.
Van de 65 gecontroleerde voertuigen reden er 2 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 49 km/h. (30 km-zone).

O-7460-2005 Woningbrand in Goes
Vrijdagochtend rond 08.45 uur kreeg de politie de melding van een woningbrand aan de Schaepmanstraat in Goes. Ook werd er gemeld dat er nog personen in de woning aanwezig waren.
Toen de politie, enkele minuten na de melding, aankwam waren alle bewoners uit het pand.
Door een 31-jarige vrijwillige brandweerman uit de gemeente Goes, die in de buurt aan het werk was, is aan de achterzijde van de woning een 3-jarig jongetje opgevangen wat door de 30-jarige bewoner vanaf de bovenverdieping werd aangegeven.
Vervolgens heeft de vrijwillige brandweerman ook de bewoner, met een trap, van de bovenverdieping afgehaald.
Op hetzelfde moment als de reddingsactie aan de achterzijde van de woning hebben een 26-jarige rij-instructeur uit Goes en zijn 21-jarige leerling uit Zierikzee, die toevallig passeerden, aan de voorzijde van de woning een ruit vernield. Zij zijn de woning ingegaan om te kijken of er nog bewoners aanwezig waren.
De 30-jarige bewoner is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij had rook ingeademd.
Het jongetje is bij buren uit de Karnebeekstraat opgevangen.
Een hondje, wat tevens uit de woning is gehaald, is met de dierenambulance vervoerd.
Door de technische recherche is een onderzoek ingesteld waar uit bleek dat de brand vermoedelijk is veroorzaakt door een computermodem.
Er is geen schadebedrag bekend.

W-7461-2005 Verlichtingscontrole
Vrijdag werd van 07.30 - 08.10 uur verlichtingscontrole gehouden op de Wilgenhoekweg in Serooskerke (W) en op de Middelburgseweg in Grijpskerke.
Er werden 12 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting en 1 bekeuring voor te hoge snelheid van een bromfiets.

O-7462-2005 Keukenbrand
In een woning aan de Papeweg in Wolphaartsdijk brak vrijdag om 11.45 uur een keukenbrand uit.
De brand ontstond in het gasfornuis en de bewoonster, een 42-jarige vrouw, heeft geprobeerd de brand met een blusdeken te blussen.
Door de brandweer werd de brand snel geblust. Over de schade is niets bekend.

O-7463-2005 Vrachtauto vast in poort
In de Zuidhavenpoort in Zierikzee heeft een 55-jarige, uit de gemeente Reimerswaal afkomstige, bestuurder van een vrachtauto zijn voertuig vrijdag om 07.45 uur vastgereden.
De man kwam vanaf de Julianastraat en negeerde een geslotenverklaring. Hij schatte de doorrijhoogte van de poort verkeerd en reed zich vast. De vrachtauto en de poort raakten beschadigd.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.