Ingezonden persbericht


Persbericht

Eerste online persconferentie Politiek4Kids.nl

Geert Wilders bijt de spits af

Den Haag, 2 december 2005.

Op 9 december a.s. houdt Politiek4Kids.nl haar eerste online persconferentie. Geert Wilders zit voor de camera en journalisten en kinderen kunnen rechtstreeks vragen aan hem stellen, die dan online worden beantwoord. De persconferentie start om 11.00 uur en is om 11.30 afgelopen. ANP Perssupport verzorgt de techniek achter de uitzending. De redactie van Politiek4Kids leidt de online persconferentie. Politiek4Kids is een initiatief van Peter Schavemaker (journalist) en CompuServe (internet provider)

Neem deel aan de online persconferentie

Deelnemers aan deze online persconferentie dienen zich vooraf te registreren. Daarna wordt de toegangscode toegezonden en informatie over de werkwijze rond de persconferentie. Hiermee kan de persconferentie worden bekeken en kunnen vragen worden gesteld. Om iedereen de mogelijkheid te geven om te reageren kan iedere deelnemer maximaal twee vragen stellen. Aanmelding via politiek4kids@cs.com.

Over Politiek4Kids.nl
Voor kinderen is er weinig toegankelijke informatie over politiek. Politiek4Kids.nl brengt daar verandering in. In begrijpelijk Nederlands wordt de politieke wereld uitgelegd. Achtergrond informatie over de Eerste en Tweede Kamer, maar ook over de Europese Unie.

Politiek4Kids brengt nieuws en achtergronden. Op de site staan steeds wisselende interviews met regionale, landelijke of Europese politici. Sinds de lancering van de site in maart jl. zijn vele politici ondervraagt. Het eerste interview met Minister Kamp (Defensie) werd gevolgd door ruim 20 gesprekken waaronder met Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali en Josep Borrell Fontelles (voorzitter van het Europees Parlement). De komende maanden zal er in de landelijke pers veel aandacht zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op Politiek4Kids wordt dit dan natuurlijk ook behandeld. Via Politiek4Kids.nl kunnen kinderen vragen stellen. De redactie van de site gebruikt deze dan bij de interviews die op Politiek4Kids worden gepubliceerd.

Over Peter Schavemaker
Peter Schavemaker is de initiatiefnemer tot de informatieve internetsite Politiek4Kids.nl. Hij heeft de site bedacht en schrijft de artikelen. Peter Schavemaker is freelance parlementair/media/popjournalist. Hij heeft gepubliceerd in o.a. De Telegraaf op Zondag, Broadcast Magazine, Planet.nl, Omroep.nl, De Journalist, Studio Gids, Moov.nl, Radio2.nl.

Over CompuServe
Politiek4Kids.nl wordt door CompuServe online gezet binnen haar Kids channel. AOL Benelux, onderdeel van AOL Europe, brengt in Nederland CompuServe op de markt. CompuServe heeft sinds de oprichting veel aandacht besteed aan veilig internetten. Alle CompuServe leden hebben de beschikking over Ouderlijk Toezicht. Dit is een filter waarmee ouders ongewenste informatie kunnen blokkeren. CompuServe ondersteunt ook Surfsleutel.nl en JongerenInternet. Dit zijn beschermde surfgebieden voor jongeren die onder toezicht staan van de stichting Kinderconsument. Daarnaast biedt CompuServe een betrouwbare internetverbinding en gebruiksvriendelijke diensten zoals actuele content voor jongeren via het Mobiel channel, Music channel en Kids channel. CompuServe stopt dagelijks miljarden ongewenste e-mails (spam) voor haar leden en controleert e-mailbijlagen op virussen.

# # #