Landschap Noord-Holland


Persuitnodiging

Castricum, 2 december 2005

Grootschalige nieuwe struinnatuur bij Den Helder klaar

De Helderse natuur wordt met maar liefst 53 hectaren uitgebreid. Bollengrond is hier omgezet in lage duintjes, duingraslanden en waterpartijen. Wandelaars mogen volop struinen in deze nieuwe natuur bij Mariëndal. Door de afmetingen van het gebied en de kosten is het één van de grootste natuurontwikkelingsprojecten in Nederland.

Graag nodig ik u uit voor de officiële oplevering van de werkzaamheden op vrijdag 9 december 2005 in Restaurant Duinoord, Jan Verfailleweg 622, 1783 BW Den Helder. De officiële handeling wordt verricht door de heer A. Moens, natuur­gedeputeerde van de provincie Noord-Holland.

Het programma is als volgt:

9.30 uur Ontvangst in Duinoord.

10.00 uur Welkomstwoord en uiteenzetting van de toekomstvisie van Landschap Noord-Holland op natuur en recreatie in dit gebied door Jan Kuiper, directeur van Landschap Noord-Holland.

Toespraken Gemeente Den Helder en Provincie Noord-Holland.

10.30 uur Wandeling naar het natuurontwikkelingsgebied Mariëndal en officiële oplevering door de heer A. Moens.

11.30 uur Afsluiting met aperitief in Restaurant Duinoord.

Tijdens de werkzaamheden werd het gebied Duinzoom-Noord genoemd, Landschap Noord-Holland heeft besloten het gebied voortaan ook Mariëndal te noemen.

Het project is gefinancierd door: Woningstichting Den Helder, Gemeente Den Helder, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedsel­kwaliteit, Provincie Noord-Holland, Europese Unie, VSBfonds, Nationale Postcode Loterij en Landschap Noord-Holland. Bureau Bakker & ten Haaf heeft samen met Agens Raadgevend Buro het inrichtings­plan gemaakt.

Excursies

Zondag 11 december geeft Landschap Noord-Holland excursies voor publiek. De excursies starten om 9.00, 10.00 en 11.00 uur op het parkeerterrein bij Duinoord. Vooraf aanmelden is wel nodig om te voorkomen dat de groepen te groot worden. Bel daarvoor de InformatieWinkel 0251-362 762. De excursies zijn gratis. Deelnemers worden verzocht laarzen aan te doen en een verrekijker mee te nemen.