Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Promotie van vrijwilligerswerk in de zorg

Burgemeester Van Belzen en wethouder Van Vugt deelnemers MADD

BARENDRECHT (maandag 5 december 2005) ­ Burgemeester Van Belzen en wethouder Peter van Vugt bezoeken op vrijdag 9 december Zorgcentrum De Elf Ranken om zich daar in te zetten voor mensen in de zorg in het kader van Make a Difference Day (MADD). Het MADD-comité in Barendrecht is opgericht door het Servicepunt Vrijwilligerswerk Alle-r-hande en de coördinatoren vrijwilligerswerk van Zorgcentrum De Elf Ranken en Woonzorgcentrum Borgstede. Via bemiddeling van dit Service- punt worden leden van het gemeentebestuur en ambtenaren van de gemeente Barendrecht gekop- peld aan jongeren om bij twee kleine projecten in de zorg samen te werken op vrijdag 9 december. Het project in De Elf Ranken duurt van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Het MADD-comité in Barendrecht probeert via twee kleine projecten leden van het gemeentebestuur, amb- tenaren en jongeren in contact te brengen met vrijwilligerswerk en op deze manier vrijwilligerswerk in de zorg te promoten. Koppels die gevormd worden maken op vrijdag 9 december 2005 met hulp van een vaste vrij- williger kerststukjes voor en samen met tien bewoners uit de extramurale zorg. Dit gebeurt in De Elf Ranken van 13.30 uur tot 16.30 uur. Het tweede project houdt in dat andere koppels in Borgstede, De Elf Ranken, Humanitas en Melion kerstversiering aanbrengen. Dit project start vrijdag om 11.00 uur. Vanuit het gemeen- tebestuur en de gemeentelijke organisatie is enthousiast gereageerd op de uitnodiging van het MADD- comité om deel te nemen aan deze twee projecten.

MADD
Dit jaar organiseert Civiq (instituut voor vrijwillige inzet) voor het eerst het jaarlijks terugkomend landelijk vrijwilligersproject, genaamd MADD. Op 9 en 10 december toont Nederland zich maatschappelijk betrokken. MADD is uitgeroepen tot één van de officiële evenementen van het Zilveren Regeringsjubileum van Koningin Beatrix. Via een vraag -en aanbodsysteem op de website kan iedereen vanaf september zien wat er op 9 en 10 december in zijn of haar buurt aan vrijwilligerswerk te doen is. Belangstellenden kunnen zich vervolgens voor een of twee dagen aanmelden als vrijwilliger.

Noot voor de pers,