Ingezonden persbericht



- Persbericht, uitgegeven 9 decembert 2005 -

PETER ELVERDING (DSM) FAVORIET VOOR TOPMAN VAN HET JAAR

Peter Elverding, president-directeur van DSM, is de juryfavoriet voor de verkiezing Topman van het Jaar 2005. Of hij dat ook wordt staat echter niet vast. De lezers van Managersonline.nl en het tijdschrift FEM Business en de leden van Managers Netwerk Nederland bepalen wie van de vijf genomineerden de uiteindelijke winnaar wordt. Naast Peter Elverding zijn Jeroen van der Veer (Shell), Rijkman Groenink (ABN Amro), Michel Tilmant (ING) en Jan Aalberts (Aalberts Industries) genomineerd.

Verdubbeling
Elverding steekt volgens de jury met kop en schouders uit boven de andere genomineerden. Volgens het juryrapport (te vinden op www.managersonline.nl/topman) is zijn financiële performance uitmuntend. De koers van DSM verdubbelde in vijf jaar tijd. Elverding wordt verder gelauwerd vanwege zijn heldere strategie, die hij onlangs weer voor de komende vijf jaar bijstelde en die hij luid en duidelijk communiceert.

Stemmen
Maar of Elverding wint is dus allerminst zeker. Lezers van Managersonline.nl kunnen tot 31 december via een online stemformulier (www.managersonline.nl/topman) hun voorkeur bekend maken. De topmanager met de meeste stemmen wordt Topman van het Jaar. Het juryrapport weegt niet mee in de uitslag. Ook lezers van FEM Business en leden van Managers Netwerk Nederland kunnen stemmen op hun favoriete topman.

Jury
De jury, die de voorselectie maakt, bestond dit jaar uit Frits Fröhlich (president-commissaris Randstad, commissaris ASML, Draka en ex-chief financial officer Akzo Nobel); Kees Cools (executive advisor Boston Consulting Group NL, hoogleraar ondernemingsfinanciering RU Groningen); Peter Mensing (senior vice-president Booz Allen Hamilton); Paul Frentrop (directeur Deminor, deskundige corporate governance en columnist FEM Business); Peter Nobelen (bestuursadviseur en schrijver over leiderschapsvraagstukken); Mike Ackermans (hoofdredacteur FEM Business).

Uitslag
De verkiezing Topman van het Jaar wordt georganiseerd door Managers Netwerk Nederland in samenwerking met Managersonline.nl en FEM Business. De winnaar wordt op 9 januari 2006 bekend gemaakt op de Nationale Managementdag in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Het bijbehorende sculptuur zal worden uitgereikt door Gerard Kleisterlee (Philips), de winnaar van vorig jaar.

Internetlinks:
Juryrapport: www.managersonline.nl/topman
Stemformulier: www.managersonline.nl/topman
Managers Netwerk Nederland: www.managersnetwerk.nl FEM Business: www.fembusiness.nl
Managersonline.nl: www.managersonline.nl


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht