Gemeente Groningen

woensdag 7 december:
Schoolpark Koorenspoor: park en schoolplein één groot speelterrein

Samen met 50 kinderen van OBS Karrepad heeft wethouder Martine Visser vanmorgen het nieuwe schoolpark Koorenspoor geopend. Het schoolpark is opnieuw ingericht, net als het schoolplein van OBS Karrepad. Park en schoolplein vormen nu één geheel. Voor de grotere kinderen komen binnenkort in het park nieuwe speeltoestellen, de allerkleinsten en de peuters hebben een besloten speelomgeving gekregen. Daarnaast is ook de schoolomgeving veiliger geworden voor de kinderen. De gemeente heeft de verkeersstromen voor het halen en brengen van kinderen op de fiets en in de auto uitelkaar getrokken.

Tijdens de feestelijke openingshandeling werden door alle betrokkenen bloembollen geplant in de bloementuin voor de school. In het voorjaar vormen de bloemen het logo van het project Schoon, Heel, Veilig. Dit project heeft een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het scholenpark Koorenspoor. Binnen Schoon, Heel, Veilig werkt de gemeente, samen met andere partijen zoals de regiopolitie, aan een schone, hele en veilige stad.

De opening stond ook in het teken van het maken van nieuwe afspraken die bij het onderhoud van het park horen Hiervoor tekenenden vertegenwoordigers van SKSG Kinderopvang en het Centraal Orgaan Peuterspeelzalen, Regiopolitie, school en de gemeente een verklaring. Nu en in de toekomst dragen alle partijen zorg voor het onderhoud van het park.

De enthousiaste kinderen uit verschillende groepen van OBS Karrepad lieten na de openingshandeling hun favoriete speelplekken van hun nieuwe schoolplein aan de wethouder zien.