Gemeente Groningen

woensdag 7 december:
Jongeren website giggan.nl online

De gemeente Groningen lanceert vandaag de jongeren website www.giggan.nl. Giggan is het kerstvakantie programma 2005 voor jongeren in de stad Groningen. In een groot aantal wijken barst het dan van de activiteiten voor jongeren. Dit is het Giggan festival. Een van de hoogtepunten is de Giggan party in Martiniplaza op 1 januari 2006 om 00.30 uur.

Giggan festival
Vanaf 27 december zijn er bijna overal in de stad activiteiten speciaal voor jongeren. Ze kunnen skaten in een professionele skatehal, karten, (laser)gamen, `pimpen'- van auto tot jeugdhonk, paintballen, fitnessen en spinnen. Er is een zaalvoetbaltoernooi tussen de wijken, en in vijf wijken komt de TMF-on-tour met veejay Jeroen Post langs. In Martiniplaza is ook dit jaar weer de overdekte kermis `Kerstplaza'.

Het Giggan festival vindt plaats in Beijum, Lewenborg, Hoogkerk, Vinkhuizen, de Oosterparkwijk, de Indische Buurt, Groningen-Zuid (o.a. de Oosterpoort en de Wijert) en in Selwerd, Paddepoel en de Tuinwijk. De activiteiten worden georganiseerd door de stichting Maatschappelijke en Juridische Dienstverlening (MJD) en de gemeente Groningen. De activiteiten duren tot en met het laatste weekeinde van de kerstvakantie.

Giggan party
In Martiniplaza is dit keer met oud & nieuw de Giggan party, vier feesten in één. Bezoekers kunnen naar Rebelation (hardcore met o.a. G-Town Madness en Rabutu), Resolution (trance en hardstyle met o.a. Joop! en Da Pauli), Revolution (techno met o.a. The Futurist en Phat Wax) en Redemption (urban en R&B met o.a Yes-R en Darryl).

De feesten beginnen vlak na de jaarwisseling, om 00.30 uur. Vanaf dat tijdstip rijden er gratis bussen naar Martiniplaza vanuit Vinkhuizen, Paddepoel, de Oosterparkwijk, Beijum en Lewenborg. De bussen rijden tot 7.00 uur 's ochtends heen en weer tussen de wijken en Martiniplaza.

Kaartjes voor de Giggan party kosten 10 euro in de voorverkoop, en geven toegang tot alle feesten. Ze zijn verkrijgbaar bij de Free record shop in de Herestraat, Plato en sigarenzaak Homan. Feestgangers kunnen ook een kaartje kopen bij een van de voorverkoopadressen van Ticketservice. In de stad zijn dat: het GWK op het NS-station, het VVV-kantoor aan de Grote Markt en het postkantoor aan de Munnekeholm. Kaartjes aan de deur kosten 15 euro. Houders van een Stadjerspas kunnen voor 5 euro een kaartje kopen. Dat kan alleen in de voorverkoop, bij de VVV.

Kijk voor meer informatie op www.giggan.nl!