Ingezonden persbericht


Time : 9:23:56 AM
Date : Friday, December 09, 2005
Sender Name: Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (K VIV)

De Koninklijke Vlaamse Ingenieursverening (K VIV) vreest voor een tekort aan ingenieurs

De Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (K VIV) vreest voor een tekort aan ingenieurs. Indien de huidige trend zich doorzet zullen er binnen afzienbare tijd onvoldoende ingenieurs afstuderen om aan de vraag te voldoen. Dit zal nefaste gevolgen hebben voor nieuwe en vervangingsinvesteringen. Deze investeringen zorgen immers voor tewerkstelling en welvaart in onze regio. Daarom pleit ir. Norbert Van Belle, algemeen voorzitter van de K VIV, voor meer promotie van wetenschap en techniek. Deze promotie moet reeds starten in het basisonderwijs en verder gezet worden in het secundair onderwijs. "Maar het moet wel leuk blijven, anders haken
de leerlingen af", aldus de voorzitter. Zeker de chemische industrie, maar ook de andere sectoren, hebben nood aan voldoende en goed geschoolde medewerkers - en dit op alle niveaus.
Verder pleit de K VIV voor een dynamische onthaalpolitiek voor nieuwe chemische bedrijven. In het kader van duurzaamheid vraagt de K VIV dat er een beleid gevoerd wordt dat op een evenwichtige wijze economische, sociale en ecologische doelstellingen stapsgewijs realiseert.
Algemeen voorzitter Norbert Van Belle formuleerde deze stellingen op gisterenavond, 8 december, voor een publiek van 300 ingenieurs en bedrijfsleiders, en in aanwezigheid van Vlaams minister-president Yves Leterme en Vlaams minister van Economie, Energie, Leefmilieu en Natuur Kris Peeters. Dit n.a.v. de slotzitting van het K VIV-Jaarthema gewijd aan de toekomst van de chemische industrie.

ir. Norbert Van Belle, algemeen voorzitter K VIV

Meer informatie : ir. Hans Romaen, directeur Technologisch Instituut, Ingenieurshuis - K VIV, Desguinlei 214, 2018 Antwerpen 1 - directie@ti.kviv.be - 03-260 08 40 - 0475 83 83 08

URL: http://www.kviv.be http://www.chemievoormeertoekomst.be
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL