Ingezonden persbericht


Persbericht
Aantal pagina's: 2

Punch Technix rondt geslaagde kapitaalverhoging af

Vijfhuizen, Nederland ­ 9 december 2005 ­ Punch Technix NV ("Punch Technix") maakt bekend dat de publieke uitgifte succesvol werd afgerond.

In totaal worden in het kader van de publieke uitgifte, met uitoefening van een deel van de overinschrijvingsfaciliteit, voor circa EUR 9,2 mio nieuwe aandelen uitgegeven tegen een prijs van EUR 10 per aandeel. Het publiek tekende in voor circa EUR 4,2 mio. Punch heeft ingetekend op een bedrag van EUR 5,0 mio nieuwe aandelen. De publieke uitgifte resulteert in de uitgifte van 926.266 nieuwe aandelen van Punch Technix, die uitgegeven zullen worden naar aanleiding van de vaststelling van de kapitaalverhoging (de betaaldatum is 12 december 2005).

Naast de kapitaalverhoging die het gevolg is van de publieke uitgifte, wordt het kapitaal van Punch Technix verder versterkt door de conversie van de nog openstaande vorderingen van Punch op Punch Technix ten bedrage van circa EUR 1,5 mio. Hiervoor worden bijkomend 154.328 nieuwe aandelen uitgegeven.

Ten slotte keurde de BAVA van 14 november 2005 de inbreng goed door Punch van zijn deelneming in Punch Professional sro tegen uitgifte van 1.984.574 aandelen van Punch Technix. Ook deze inbreng en uitgifte van aandelen worden vastgesteld op 12 december 2005.

In totaal zullen 3.065.168 nieuwe aandelen uitgegeven worden, waarvan 926.266 aandelen voor de kapitaalverhoging in het kader van de publieke uitgifte, 154.328 aandelen voor de conversie en
1.984.574 aandelen naar aanleiding van de inbreng van Punch Professional. De emissie werd begeleid door Keijser Securities N.V. te Amsterdam.

Als gevolg van deze operatie verhoogt Punch zijn deelneming in Punch Technix van 40,6% tot circa 70,9%.
Euronext Amsterdam is verzocht om de nieuwe aandelen met ingang van 12 december 2005 tot de notering toe te laten.

De geslaagde kapitaalverhoging en conversie alsmede de inbreng van Punch Professional zullen Punch Technix toelaten zijn businessplan te realiseren: de RMS divisie zal met haar automatische melksystemen kunnen uitgroeien tot een leidinggevende speler in de segmenten van de grote en middelgrote melkveehouderijen en de machinebouwactiviteiten zullen verder uitgebouwd kunnen worden. Op die manier kan Punch Technix uitgroeien tot een sterke en winstgevende groep.

Directie en commissarissen
Punch Technix N.V.

Persbericht 09122005 Punch Technix blz 1/2

Voor meer informatie
Punch Technix N.V. ­ De heer M.Maes ­ Secretaris Generaal ­ Tel.: +31 (0)23 558 9050

Keijser Securities N.V. ­ De heer Bert Krabbendam ­Tel.: +31 (0) 20 531 21 08

Over Punch Technix
Punch Technix combineert jarenlange ervaring en geavanceerde productietechnieken met een strategische geografische aanwezigheid en is daardoor de ideale partner voor de ontwikkeling en productie van apparatuur en machines voor toonaangevende leveranciers uit de agro-food industrie, de grafische industrie, de medische industrie en diverse andere sectoren. Ontwikkeling en engineering zijn gevestigd in Nederland, ondersteund door een ultramoderne productiefaciliteit in Namestovo, Slowakije. Daarnaast is Punch Technix actief onder eigen merknamen: onder het label RMS produceert de groep automatische melksystemen voor de grote en middelgrote melkveehouderijen. Punch Technix is genoteerd aan Euronext Amsterdam (PNX) en maakt deel uit van de Punch-groep.

Alle persmededelingen en andere informatie zijn, in afwachting van de definitieve website, beschikbaar op www.prolion.nl.

Persbericht 09122005 Punch Technix blz 2/2


---- --