Ingezonden persbericht


Prof.dr.ir. Jan Rots decaan Bouwkunde a.i.

Prof.dr.ir. Jan Rots, voorzitter van de afdeling Bouwtechnologie van de Faculteit Bouwkunde, is per 1 januari 2006 benoemd als decaan a.i. van deze faculteit. Hij volgt prof.ir. Hans Beunderman MBA op, die per 1 januari directeur wordt van de nieuwe directie BMO (Bestuurlijke en Management Ondersteuning) van de Universiteitsdienst van de TU Delft.

Jan Gerrit Rots (1958) is sinds september 1999 hoogleraar Krachtswerking in Gebouwen bij de Delftse Faculteit Bouwkunde. Rots is cum laude afgestudeerd en gepromoveerd aan de Faculteit Civiele Techniek van de TU Delft, op het gebied van de toegepaste mechanica. Van 1988 tot 1999 was dr.ir. Rots als onderzoeker werkzaam bij TNO Bouw, met een deeltijdaanstelling bij de Faculteit Civiele Techniek van de TU Delft. Zijn werkterrein omvat de modellering van kracht, vorm en materiaal in bouwconstructies.

Prof. Beunderman geeft sinds november 1998 leiding aan de Faculteit Bouwkunde. Aangezien aan de TU Delft de regel wordt gehanteerd dat een decaan maximaal twee termijnen van vier jaar benoembaar is, kwam het decanaat van prof. Beunderman ten einde.

Het College van Bestuur is met de Faculteit Bouwkunde op zoek naar een nieuwe decaan voor de faculteit. Op dit moment is de situatie nog niet zover dat op 1 januari een opvolger kan beginnen. Daarom is door het College van Bestuur, gedurende de verwachte termijn van drie tot zes maanden een interim decaan benoemd.

Noot voor de pers:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Michel Kok, MCC, hoofd Marketing en Communicatie faculteit, tel.: 015 278 2981,

e-mail: m.kok@bk.tudelft.nl.

Persvoorlichter Karen Collet, tel. 015 278 5408, e-mail: k.collet@tudelft.nl.