Ingezonden persbericht


Zuidwolde, 8 december 2005

Persbericht

Nieuwe inzamelroutes afvalcontainers

gemeente De Wolden in 2006

Gemeente De Wolden heeft het inzamelen van het huishoudelijk en GFT afval opnieuw aanbesteed. Door de inzameling te spreiden over alle dagen van de week kan er goedkoper ingezameld worden. Dit heeft een verlaging van de afvalstoffenheffing met ongeveer tien euro tot gevolg. In dit verband zullen per 1 januari 2006 de inzamelroutes voor de grijze en groene afvalcontainers gewijzigd worden.

Vanaf 1 januari aanstaande komt de vuilniswagen nog steeds wekelijks langs bij de huishoudens in De Wolden. De even week wordt de grijze container voor restafval geleegd, de oneven week de groene container voor gft-afval. Maar dit zal niet meer vanzelfsprekend op de woensdag gebeuren. De inzameldagen zullen voortaan per deel van de gemeente verschillend zijn. Daarbij blijft er wel sprake van een vaste dag in de week voor het aanbieden van de containers.

Grofweg gaat de volgende weekindeling voor de afvalinzameling in De Wolden gelden:


- Maandag: Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde plus buitengebied en oostkant Zuidwolde (plus Hoogeveenseweg, Hoofdstraat en Ommerweg).
- Dinsdag: Fort, Veeningen plus buitengebied en westkant Zuidwolde (zonder Hoogeveenseweg, Hoofdstraat en Ommerweg).
- Woensdag: de Wijk, Koekange, Oosteinde, Berghuizen, Weerwille, Koekangerveld, Echten, Gijsselte plus buitengebied (zonder Haakswold en Boerpad). (grens: Hoogeveense Vaart tot Ossesluis, dan via Stapelerweg, Schoonveldeweg naar de gemeentegrens)
- Donderdag: Ruinerwold (plus 'rondje' Dijkhuizen, Keuterhoekweg, Dr. Larijweg en plus Boerpad en Haakswold).
- Vrijdag: Ruinen plus buitengebied aan zuidkant (grens: vanaf kombord Ruinen via Gijsselterweg naar N375 tot De Weidenweg, dan tot Meppelerweg).

Voor Kerstmis worden de huishoudens per brief op de hoogte gebracht van de nieuwe inzameldag. Verder wordt over de veranderingen informatie gegeven in De Wolder Courant, op de gemeentepagina, via de nieuwe afvalkalender 2006 en op www.dewolden.nl.

///////////////////////////////