Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Vernieuwende attractie voor 2O-jarig bestaan

Hemelrijk bouwt aan spetterende waterattractie

In 2006 viert BillyBird Park Hemelrijk haar 20-jarige bestaan. Met de aanleg van een nieuwe attractie, trakteert Hemelrijk zichzelf én haar bezoekers op een wel zeer vernieuwende belevenis.

De Laquana mag met recht uniek worden genoemd en betekent een enorme aanwinst voor het Volkelse recreatiepark, dat in 2006 alweer haar 20-jarig bestaan viert. Evenals de in 2004 geopende klimberg Hemelaya, is deze attractie voortgekomen uit het creatieve brein van eigenaar Ton Derks. In de nieuwe folder van Hemelrijk pronkt veelbelovendde tekst: 'Beleef een onvergetelijke watterbattle in de bootjes van de prachtige Laquana. Spuit elkaar eindeloos nat en bepaal zelf hoe snel je gaat! Liever geen natte broek? Kies dan voor een 'behouden vaart' via de droge route en geniet samen van al het moois dat deze attractie te bieden heeft'. Dat klinkt leuk, maar wat mogen we nu precies van deze attractie verwachten?

Volgens Ton Derks wordt de Laquana een exotische ogende attractie met leguanen en andere kleurrijke attributen, die vooral interactie gaat brengen tussen bezoekers onderling. De Laquana bestaat uit twee waterbanen die deels door het strandbad lopen, zogenaamde 'kreken'.

De bootjes in de ene baan beschikken over een waterpistool en een ronddraaimechanisme dat men zelf kan bedienen. Door te draaien aan het wiel draait het bootje rond en vaart het sneller. Gasten die zich aan deze baan wagen kunnen er op rekenen dat een rustige vaart allesbehalve gegarandeerd is. Bezoekers die voor de andere baan kiezen kunnen zich op de snelheid van het bootje richten of genieten van de verrassende omgeving, zonder dat er gevaar van aanwezige waterpistolen dreigt. Belangrijk bij de Laquana is dat men in evenwicht blijft, anders gaat het bootje tollen. Geen gemakkelijke opgave, want er kunnen maar liefst zes personen aan boord. Doordat de Laquana over vijftig bootjes zal beschikken, worden wachtrijen vrijwel geheel voorkomen. En wanneer men onverhoopt toch even moet wachten: voor een vaartocht van ongeveer tien minuten is dit zeker de moeite waard!

Jong en oud
De Laquana is een uitbreiding volgens het huidige 'BillyBird'-concept: Een attractie moet verrassend en spannend zijn voor jongeren en actieve volwassenen, maar tevens een alternatief bieden voor opa en oma. 'In sommige parken kunnen ouderen weinig anders dan langs de kant toekijken omdat de attractie niet voor hen geschikt is. Dit terwijl het juist zo bijzonder is om samen actief te zijn.' aldus Ton Derks over een van zijn beweegredenen. Hij deed zijn idee voor de Laquana op in het Duitse Tripsdrill, toen hij samen met zijn jongste zoon Paul een parkentour hield. Daar zagen zij een attractie waarbij bezoekers elkaar nat konden spuiten, tot grote hilariteit van de deelnemers onderling. Ton bedacht dat een dergelijke spuitconstructie ­ weliswaar in een andere vorm ­ ook een leuke aanvulling voor Hemelrijk zou kunnen zijn. Voor een dergelijke attractie hoeft het immers geen strandweer te zijn, ook bij minder mooi weer kunnen bezoekers zich hier uitleven. En dat is wat Ton wil, een recreatiepark dat ongeacht het weer, altijd een bezoek waard is. Vanaf maart 2006 gaat het park dan ook voor het eerst 365 dagen open.

Voortgang

Momenteel wordt er hard gewerkt om de Laquana op tijd op te leveren. Een klein deel van de achterzijde van het strandbad is inmiddels drooggelegd. Dit was nodig om de Laquana een mooie plaats te geven, op het strand tussen de Verkeersspeeltuin en het Naaktstrand. Op zondag 16 april (Eerste Paasdag) wordt de Laquana officieel geopend, maar wanneer de attractie eerder wordt opgeleverd mogen de bezoekers ook eerder instappen. Houd de berichtgeving over de ingebruikname en de opening de komende weken in de gaten!

BillyBird Park Hemelrijk
BillyBird Park Hemelrijk beschikt naast de ruime binnenspeeltuinen Zeeroversland en de Kinderkermis ook over een uitgestrekte Outback Valley, een knus Poppentheater, een Verkeersspeeltuin en een prachtig strandbad. In de Outback Valley vindt men een spannend touwenparcours, een bootjesglijbaan, bungee-trampolines, de overweldigende klimberg Hemelaya en het in 2005 geopende gebied: Outback Challenge. BillyBird Park Hemelrijk biedt jaarlijks ruim 300.000 bezoekers binnen én buiten plezier en beschikt over 53.000 abonnementhouders. Het park is te vinden aan de Zeelandsedijk in Volkel (gemeente Uden). Hemelrijk is vanaf 1 maart 2006 het hele jaar (365 dagen) vanaf 10.00 uur geopend. Alle activiteiten en shows zijn inbegrepen bij de all-in toegangsprijs van ¤ 6,95 p.p., abonnementhouders en kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang. Raadpleeg voor meer informatie: de infolijn (0413) 272 987 of de internetsite www.billybird.nl