Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Willow komt met nieuwe discipelschapscursus voor jongeren

ZEIST - Willow Creek Nederland komt binnenkort met een nieuwe discipelschapscursus voor jongeren. De cursus heet G-Force en bestaat uit elf lessen met in elke les een groepsbespreking en voor vijf dagen per week stof voor persoonlijke bijbelstudie. Aan bod komen de vijf G's van Willow, Genade, Groei, Groepen, Gaven, en Geven.

Op zaterdag 4 februari organiseert Willow een train-de trainersdag voor geïnteresseerde jongerenwerkers die willen kennismaken met het materiaal. Sprekers van de dag in De Wittenberg (Krakelingweg 10, Zeist) zijn Corjan Matsinger, jongerenwerker in Zeist en Henk Jan Kamsteeg, kerkelijk jongerenwerker van Willow. Met G-Force hoopt Willow kerken te kunnen helpen jongeren te groeien in hun relatie met God. "Steeds meer jongeren maken (opnieuw) kennis met het christelijk geloof. Door bijvoorbeeld bezoek aan jeugdkerken en/of deelname aan Youth Alpha leren ze in hun eigen taal de God van de Bijbel kennen. Steeds vaker mogen we dankbaar luisteren naar getuigenissen van tot geloof gekomen jongeren. Bijna net zo vaak klinkt echter direct daarna ook een belangrijke noodkreet: ´Waar kan ik leren iets met mijn nieuwe geloof te doen?´", aldus de stichting. "De kerk moet haar verantwoordelijkheid nemen. Niet langer mogen we jongeren die in de oceaan van Gods genade zijn gesprongen, laten rondspartelen. Met de nieuwe discipelschapscursus G-Force willen wij jongeren helpen te groeien in hun geloof en toegewijde volgelingen van Jezus Christus te worden."

De cursus, geschreven door Bo Boshers van de Willow Creek Association, wordt al met veel enthousiasme gebruikt in Amerika. Om G-Force ook goed aan te laten sluiten aan de jongerencultuur in Nederland, vraagt Willow de deelnemers van de train-de-trainerdag een pilot met het vertaalde materiaal te draaien. Met de ervaringen uit de praktijk, zal de stichting G-Force helemaal geschikt maken voor de Nederlandse situatie. Voor wie niet kan wachten alvast kennis te maken met G-Force, is de cursus op bestelling bij Willow te verkrijgen.

De kosten voor deze train-de-trainerdag bedragen E 33,- (excl. materiaal), partners: E 30,-. Aanschaf van het cursusboek G-Force (E 15,- ) is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor zaterdag 28 januari via www.willowcreek.nl. Meer informatie over de visie van Willow op het jongerenwerk, is te vinden in het boek 'Op zoek naar Gods vermiste kinderen' van Henk Jan Kamsteeg.

Willow Creek Nederland heeft als doel kerken en gemeenten in Nederland en België te stimuleren en te ondersteunen in het bouwen aan sterke en aanstekelijke gemeenschappen.

Noot aan de redactie: Voor meer informatie of een interview, kunt u contact opnemen met het secretariaat van Willow Creek Nederland, tel: (030) 69 27 111, of e-mail info@willowcreek.nl. Zie ook www.willowcreek.nl


---- --