Ingezonden persbericht


Persbericht

Plantronics Golden Headset Award naar Francis Bakker van Ophtec

Vakjury kiest winnares na testen met 'mystery calls'

Hoofddorp, 9 december 2005 --- De jaarlijkse prijs voor de telefoniste van het jaar, de Plantronics Golden Headset Award, is dit jaar gewonnen door een medewerkster van het bedrijf Ophtec te Groningen, Francis Bakker.

Zij was volgens de vakjury ronduit de beste van ruim duizend aangemelde telefonistes. In een eerste ronde zijn honderd deelnemers geselecteerd voor de finale. De vakjury heeft aan de hand van onaangekondigde telefoongesprekken vervolgens 75 telefonistes beloond met een uitnodiging voor de feestelijke uitreiking van de prijs. Plantronics, een grote leverancier van kantoorheadsets, is hoofdsponsor van het jaarlijkse evenement.

De winnares heeft een strenge voorselectie en diverse 'mystery calls' moeten ondergaan. De laatste 75 kandidaten werden beoordeeld op communicatieve vaardigheden, taalgebruik, pro-activiteit en klantvriendelijkheid.

De vakjury gaf als argumentatie voor de eerste plaats van Francis Bakker, dat 'het een feestje is haar aan de lijn te hebben'. "Zelfs als de hoorn al lang is neergelegd tintelt het nog even prettig na in je oor," loftrompette de voorzitter van de jury. Ook de nummers twee en drie deelden mee in de loftuitingen. "Vakmensen, met gevoel voor het vak," aldus de jury, die zich nu al voor het derde jaar op rij sterk maakt voor het, volgens de jury, ondergewaardeerde vak van telefoniste.

Iedereen met een goede ervaring met telefonistes kan kandidaten voordragen op www.telefonistevanhetjaar.nl. Ook volgend jaar zal een vakjury na grote aantallen 'mystery calls' weer een winnaar aanwijzen.

Francis Bakker nam de Plantronics Golden Headset Award over van de winnares van vorig jaar, Christel Schrijver, en verdiende daarmee de hoofdprijs, een negendaagse, luxe vliegreis voor twee personen naar Curaçao. Op plaats twee eindigde Helen Hoebe van Van 't Riet Assurantie Advies in Heerhugowaard, Zij eindigde vorig jaar als derde.

Over Plantronics

Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie - waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com of bel 0800 7526876

Voor meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong

Margriet Luttikhuizen

T: +31 (0)20 421 0565

E: Margriet@l-dj.nl

Foto's van de uitreiking zijn op aanvraag beschikbaar.