Time : 2:12:12 PM
Date : Friday, December 09, 2005
Sender Name: Fedichem

Sinds 8 december 2005 -
René De Cleyn nieuwe Voorzitter van Fedichem Vlaanderen

Brussel, 9 december 2005 - De Raad van Bestuur van Fedichem Vlaanderen heeft donderdag 8 december dhr. René De Cleyn verkozen tot Voorzitter van de Vlaamse gewestelijke afdeling van de chemiefederatie Fedichem. Hij volgt in deze functie dhr. Philippe Pôlet op, die sinds 2002 deze functie bekleedde. Dhr. Pôlet, die Directeur-generaal is van LVM en President van de Plastics Division van de Tessenderlo Group, gaat eind 2005 met pensioen. Dhr. De Cleyn is Managing Director van Bayer Antwerpen Comm.V. en Bayer SA-NV in België.

René De Cleyn werd geboren in 1946 te Berchem (Antwerpen). Hij kreeg zijn universitaire opleiding aan de Rijksuniversiteit Gent en behaalde er het doctoraat scheikunde (groep anorganische) in 1974.

Zijn hele loopbaan speelde zich af binnen de Duitse chemiegroep Bayer. Hij was bedrijfsleider van diverse productie-eenheden in de Antwerpse vestiging, werd technisch adviseur in de Staf van de divisie Pigmente und Keramik bij Bayer AG Leverkusen en leidde vervolgens de anorganische afdeling bij Bayer Antwerpen. Van 1997 tot 2001 leidde hij de productieafdeling Makrolon, BPA, glasvezel.

Van 2001 tot 2002 was dhr. De Cleyn directeur van het ressort productie van Bayer Antwerpen en op 1 juli 2002 werd hij benoemd tot gedelegeerd bestuurder van deze onderneming. In april 2005 werd hij tevens managing director van Bayer SA-NV in Brussel en Senior Bayer Representative voor België/Luxemburg.

Hij volgt dhr. Philippe Pôlet op aan de top van de Vlaamse chemiefederatie. Dhr. Pôlet heeft er een lange loopbaan binnen de Vlaamse chemie opzitten. Het zwaartepunt daarvan lag in verschillende functies bij de Limburgse Vinylmaatschappij en de Tessenderlo Group, waartoe deze behoort. Sinds 1991 was hij Member of the Management Committee of Tessenderlo Group en President of the Plastics Converting division (Tessenderlo Group). Hij vervulde ook verschillende mandaten in de brede industriële wereld, o.m. als Lid van de Raad van Bestuur van VOKA, Member of the Board of EPCA (European Petrochemical Association), Member of the Steering Board of Plastics Europe (Association of Plastics Manufacturers in Europe).

De Raad van Bestuur van Fedichem Vlaanderen en zijn opvolger dhr. De Cleyn zijn dhr. Pôlet bijzonder erkentelijk voor zijn permanente en geïnspireerde inzet voor de Vlaamse en Belgische chemie in het algemeen en haar beroepsorganisaties in het bijzonder. Zo ijverde hij mee voor de oprichting en de acties van het intersectoraal industrieel platform "Industrie Vlaanderen" en voor de toetreding tot het sectorconvenant met VEV/VOKA.

Vernieuwde top
Met deze voorzitterwissel is een belangrijke vernieuwing doorgevoerd aan de top van de Vlaamse chemie-beroepsvereniging. Sinds 1 september jl. trad immers ook een nieuwe gedelegeerd bestuurder aan: dhr. Frans Dieryck, voormalig Directeur Technische Diensten en Infrastructuur bij BASF Antwerpen N.V. De loopbaan van deze burgerlijk elektro-werktuigkundig ingenieur (KULeuven, 1976) heeft zich volledig afgespeeld binnen de BASF-groep. Van 2001 tot 2003 was hij ook lid van de Raad van Bestuur van Fedichem Vlaanderen en van 2001 tot op heden lid van de Raad van Bestuur van Indaver. Fedichem Vlaanderen neemt zich voor om nog beter en dynamischer te kunnen inspelen op de voortdurende veranderingen in het industriële
en politieke landschap, om de belangen van de aangesloten leden met maximale doeltreffendheid te kunnen verdedigen.

Informatie:
Frans Dieryck, tel. 02 238 98 18, fdieryck@fedichem.be; Dirk Clotman, tel. 02 238 97 51, dclotman@fedichem.be

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL