Ingezonden persbericht

Wonderland Film produceert DVD over nieuwe Loonaangifte 2006

AMSTERDAM, 20051209 -- Amsterdam 3 december 2005- Producent WONDERLAND FILM uit Amsterdam heeft dit najaar een DVD geproduceerd voor het MKB over de nieuwe Loonaangifte 2006. Opdrachtgevers zijn de Belastingdienst en UWV. De DVD wordt deze week in een oplage van 370.000 DVD's verzonden naar alle MKB werkgevers met minder dan 50 medewerkers en naar alle 18.000 Accountants & Administratiekantoren en Belastingconsulenten in Nederland. Dit is voor het eerst dat een (semi-)overheidsorganisatie ondernemers op zo'n grote schaal informeert door middel van een DVD.


De Loonaangifte 2006 DVD bevat 40 korte films, die de werkgever in het MKB stap voor stap uitleggen wat de belangrijkste veranderingen zijn als gevolg van de nieuwe Loonaangifte 2006. Ook biedt de DVD werkgevers ondersteuning bij het informeren van hun medewerkers die direct met de wijzingen van de nieuwe wet te maken hebben; denk bijvoorbeeld aan wijzigingen in hun netto salarisuitbetalingen.

Tineke Verburg en Patrick Lodiers
De presentatie van de DVD is in handen van Tineke Verburg (hét boegbeeld van ondernemend Nederland) en Patrick Lodiers (bekend bij het jongere publiek). Deze presentaties worden afgewisseld met animaties waarin ingewikkelde veranderingen, op een toegankelijke manier worden uitgelegd. Om werkgevers zichzelf te laten herkennen in bepaalde situaties, zijn ook vier ondernemers uit verschillende branches (industrie, horeca, bouw en recreatie) aan het woord gelaten. Zo vertelt onder andere de directeur van Sprookjeswonderland en een medewerker van een Chinees Wokrestaurant wat de nieuwe Loonaangifte 2006 voor hen betekent en welke maatregelen zij hebben getroffen.

DVD en DVD Rom
Er is gekozen voor een DVD omdat het een relatief goedkoop en laag-drempelig communicatiemiddel is. De werkgever kan op een zelf gekozen tijdstip de informatie makkelijk tot zich kan nemen; vanachter zijn PC of via de televisie. Producent Marc Stekelenburg van Wonderland Film: 'Bovendien is een DVD modulair. Dat is een groot voordeel. De kijker kan op een interactieve wijze op zoek naar die informatie, die voor hem van belang zijn. Alle onderwerpen op de Loonaangifte 2006 DVD zijn op een gemakkelijke manier terug te vinden. Ook hebben we aan de DVD een Rom gedeelte toegevoegd, met PDF bestanden waarin de nieuwe loonaangifte 2006 uitgebreid wordt uitgelegd. Handig om zowel in PC als Mac op te roepen en eventueel uit te printen. Ook geeft het Rom gedeelte directe links naar bijvoorbeeld de website www.loonaangifte2006.nl.'

Wonderland Film
Wonderland Film is een video/film productiebedrijf dat bedrijfsfilms, commercials, muziekdocumentaires en videoclips produceert. Voor de Belastingdienst produceerde Wonderland Film eerder de prijswinnende Belastingdienst Corporate Image DVD.




Wonderland Film