KAS BANK

Pensioenfonds De Eendragt kiest voor KAS BANK

Persbericht 8 december 2005.

Stichting Pensioenfonds De Eendragt heeft KAS BANK N.V. gekozen als Global Custodian. Philip Menco, Directeur van Pensioenfonds De Eendragt: Wij hebben voor KAS BANK gekozen vanwege de toenemende complexiteit van de portefeuille, die deels samenhangt met de afdekking van het rente- en indexatierisico met derivaten. Mede daarom ontstaat ook de behoefte aan gedetailleerde on-line informatie die KAS BANK met haar KAS-Web functionaliteit biedt.

Albert Röell, Voorzitter van de Raad van Bestuur van KAS BANK: Wij onderschrijven deze ontwikkeling bij Nederlandse pensioenfondsen die, ondanks het uitstel van het nFTK, plaatsvindt. KAS BANK richt zich in haar dienstverlening dan ook op het ondersteunen van administratie en informatievoorziening in het kader van risicobeheersing bij institutionele beleggers. Wij zijn zeer verheugd Pensioenfonds De Eendragt als cliënt te mogen verwelkomen.

Profiel Pensioenfonds De Eendragt
Stichting Pensioenfonds De Eendragt verzorgt de pensioenregelingen voor 16 ondernemingen uit de papierindustrie en de grafische sector. Oktober 2005 heeft De Eendragt ongeveer 10.000 deelnemers, waarvan 7.000 niet-actieven. Het belegd vermogen van het fonds bedraagt ruim 800 miljoen euro. De dekkingsgraad ligt op ruim 150%.