Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Avaya levert communicatienetwerk voor loting WK voetbal 2006

350 miljoen mensen wereldwijd volgen FIFA-evenement in Leipzig

TER PUBLICATIE: 9 december 2005

Nieuwegein - Avaya, Inc. (NYSE: AV), leverancier van communicatieapplicaties, -netwerken en -diensten aan de zakelijke markt, ondersteunt de FIFA bij de loting voor het WK voetbal 2006 met een geavanceerd communicatienetwerk. De loting vindt plaats op vrijdagavond 9 december in Leipzig (Duitsland). Wereldwijd bekijken 350 miljoen mensen het evenement waarbij de groepsindeling voor het komende WK 2006 in Duitsland wordt bepaald.

De loting is wat betreft communicatiestromen in omvang vergelijkbaar met andere activiteiten rond het WK voetbal en stelt zeer hoge eisen aan het Avaya-netwerk. Tijdens de loting hebben gebruikers ook vanaf twaalf andere locaties, waaronder hotels, luchthavens en treinstations, optimale toegang tot het netwerk en de FIFA-applicaties. Avaya is vanaf 2001 partner van de FIFA en treedt tijdens het WK in 2006 op als Official Convergence Communication Provider.

Het Avaya-netwerk is zwaar beveiligd op basis van het Enterprise Service Platform (ESP) van Avaya. De beveiliging, prestaties en functionaliteit zijn vooraf uitgebreid getest. In de weken vóór de loting bood Avaya 500 medewerkers van het evenement toegang tot het netwerk vanaf verschillende locaties. De inzet van het Avaya-netwerk resulteerde in grotere communicatieflexibiliteit en aanzienlijk verlaagde kosten voor het telefoonverkeer. FIFA-medewerkers maken ook gebruik van de Extension to Cellular-applicatie voor mobiel werken van Avaya. Ze zijn hiermee continu bereikbaar via één zakelijk nummer en kunnen applicaties op hun vaste én mobiele toestel gebruiken.

Over Avaya

Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van elke mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.