Ingezonden persbericht


Persbericht: beheer website meest onderschatte kostenpost

Amsterdam, 9 december 2005 - Het beheer van een website is de meest onderschatte kostenpost. Dat is één van de bevindingen uit het onlangs verschenen rapport Gebruikersonderzoek Content Management Systemen 2006 van Entopic. Het onderzoek, dat is gebaseerd op een enquête onder 140 gebruikers van content management systemen (cms), laat zien dat 42% van de bedrijven de kosten voor websitebeheer verkeerd inschat. Daarnaast verwacht éénderde van de ondervraagde organisaties dat zijn cms niet langer dan drie jaar meegaat en meer dan 40% rekent op een levensduur van vier tot zes jaar. Uit het onderzoek blijkt verder dat de negatieve ervaringen met cms-implementaties steeds meer tot het verleden behoren. De helft van de ondervraagden geeft aan dat opnieuw voor hetzelfde cms zou worden gekozen.

Het ruim dertig pagina's tellende rapport Gebruikersonderzoek Content Management Systemen 2006 is gratis te downloaden via de website van Entopic.

Over Entopic
Entopic is een internetbureau voor webredactie, online copywriting, internetmarketing en content management. Entopic werkt voor een groot aantal Nederlandse organisaties waaronder AFM, Agis, Arcadis, Bouwfonds, Connexxion, COLO, DaimlerChrysler, Dayzers, ICTU, KPN, Ministerie van VWS, Nederlands Normalisatie-instituut, Philips, Nederlandse Staatsloterij, Platform Beroepsondewijs, RVD.

Entopic is tevens uitgever van CMupdate, een website voor professionals die zich bezighouden met content management voor internet- en intranet-sites.

www.entopic.com
www.cmupdate.nl