Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland tevreden met progressie in Dubai

Dubai, 9 december 2005

A1 Team Nederland kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerste dag van de A1 Grand Prix in Dubai. Het team had vanochtend nog even wat tijd nodig om de richting te bepalen, maar vooral richting het einde van de tweede training overheerste de tevredenheid over de ingeslagen weg. Uiteindelijk wist A1Team Nederland de dag in de top 10 af te sluiten

Jeroen Bleekemolen beet vanochtend het spits af voor A1 Team Nederland vanochtend, in een speciale 20 testsessie van 20 minuten om de tweede Zytek motor te testen. Bleekemolen, die hier twee weken geleden nog met Spyker reed, zette een 13e tijd neer, maar was niettemin toch tevreden met zijn optreden.

Jeroen Bleekemolen; " Het was goed.ik heb natuurlijk niet veel gereden, want we hadden die nieuwe motor en moesten alles even nakijken. Je hebt maar twintig minuten.Maar het ging goed. Op het moment dat ik naar buiten reed, zat ik continu in de top 10 en even zelfs tegen de top vijf aan. Alleen toen ik naar binnen kwam, werd de baan nog wat sneller en gingen anderen nog een stukje harder. Ik ben in ieder geval blij dat ik weer kon rijden. De eerste paar rondjes was het niet normaal met het zand op de baan, echt een dikke spray achter de auto's vandaan. Elke ronde werd de baan gewoon een halve seconde tot een seconde sneller, dus degenen die op het einde reden, waren ook het snelst en ik stond op het einde binnen in de pits".

Jos Verstappen kwam tijdens de tweede testsessie en de twee vrije trainingen de baan op voor A1 Team Nederland. Verstappen, voor wie dit weer een nieuwe baan was, was aan het eind van de dag tevreden met de progressie die er gemaakt is.

Jos Verstappen; "Het is met dat zand toch een aparte baan om helemaal op de limiet te rijden. Ik had toch wel even een paar ronden nodig. Op het laatst voelde ik me wel goed en ik denk ook dat we de auto steeds beter maken. We hebben verschillende dingen geprobeerd, waar we vanavond goed naar kunnen kijken om alles nog verder te verbeteren. Laten we hopen dat het morgen nog beter gaat".

Het team heeft volgens Seat Holder Jan Lammers vooral aan het eind van de tweede vrije training de richting gevonden waar men naar toe moet en kijkt dus ook met een goed gevoel terug op deze dag, hoewel het er in rondetijd nog niet helemaal uitkwam.

Jan Lammers; "We hopen morgenochtend een klein stapje verder te gaan met de verbeteringen. Wat de banden betreft is het hier een heel andere situatie dan in Maleisie. De slijtage en het verloop van de banden zijn hier veel minder. Dat is lekker, want dan kunnen we morgen met de banden van vandaag toch nog een redelijke indicatie krijgen. Met nieuwe banden kun je pas echt zien of wat je gedaan hebt ook echt werkt. Met gebruikte banden is het moeilijk om de echte bevestiging te krijgen in de rondetijd. Morgen zullen we dus zien of het werk van vandaag zijn vruchten af gaat werpen".

Morgenochtend staat de derde en laatste vrije training op het programma. Om 14.15 uur lokale tijd begint de officiele kwalificatie voor de A1 Grand Prix of Nations in Dubai. In vier sessies van 15 minuten ieder, waarin iedere rijder per sessie 1 vliegende rondetijd mag neerzetten, wordt de startopstelling bepaald voor de Sprint race van zondag.

Voor meer informatie kunt u een email sturen naar info@A1teamned.com

Rechtenvrije foto's kunt u vinden op www.A1teamnedfoto.nl 12e6e22.jpg