Gemeente Leiden

Ontsluiting daklozenopvang Nuonterrein via Langegracht

Burgemeester en wethouders van Leiden hebben, in het kader van de voorgenomen vestiging van zorgvoorzieningen in gebouw B op het Nuonterrein, met de Raad van Bestuur van Nuon overeenstemming bereikt over ontsluiting van deze voorzieningen over het Nuonterrein via de Langegracht. In de komende weken vindt in samenwerking tussen gemeente en Nuon een verdere uitwerking van deze ontsluiting plaats.

Ontsluiting en verlengde inspraaktermijn
Tijdens de informatieavond voor omwonenden van het Nuon-terrein op 24 november jl. was nog niet bekend op welke wijze het terrein in verband met de voorgenomen vestiging van zorgvoorzieningen in gebouw B ontsloten zou worden. Aangezien het in het kader van de inspraak over deze voorgenomen vestiging voor de omwonenden van groot belang is om te weten op welke wijze de ontsluiting geregeld gaat worden, heeft het College de inspraakperiode verlengd tot 23 december aanstaande.

Korte en lange ontsluitingsroute

De dienst Bouwen en Wonen van de gemeente Leiden heeft in de afgelopen weken met Nuon overleg gevoerd over verschillende ontsluitingsmogelijkheden in verband met de toekomstige vestiging van een aantal gecombineerde zorgvoorzieningen op het Nuonterrein. Tijdens dit overleg zijn twee varianten voor mogelijke ontsluiting ontwikkeld: een zgn. korte en een zgn. lange ontsluitingsroute. De vertegenwoordigers van Nuon hebben aangegeven dat naar hun mening alleen de lange ontsluitingsroute voor verdere uitwerking in aanmerking komt. Desondanks is afgesproken dat beide partijen op korte termijn nog een onderzoek doen naar mogelijke alternatieve ontsluitingsroutes over het Nuonterrein via de Langegracht. Zodra bekend is welke route wordt gekozen wordt daarvan mededeling gedaan.

Nadere informatie:
Bert van den Ham, bureau Communicatie gemeente Leiden, tel. (071) 516 51 18 en (06) 224 394 88.


---- --