KAS BANK

LevensloopPlus B.V. naar KAS BANK en SPF Beheer

Persbericht 9 december 2005

Met de komst van de levensloopregeling op 1 januari 2006 heeft een aantal grote Nederlandse pensioenfondsen de LevensloopPlus B.V. opgericht. LevensloopPlus wordt in de markt gezet als een levensloopregeling waarin de kennis en ervaring van deze fondsen zijn gebundeld. LevensloopPlus B.V. heeft KAS BANK N.V. gekozen als wholesale dienstverlener. Naast de basisdienstverlening custody, biedt KAS BANK toegevoegde waarde voor de beleggings- en financiële administratie voor LevensloopPlus en voorziet zij in de registervoering. KAS BANK gaat ook de rol van bewaarder in de zin van de Wet toezicht beleggingsinstellingen (Wtb) invullen.

Egon Tibboel, Director Institutional Investors KAS BANK: Wij zijn zeer verheugd dat LevensloopPlus, met klinkende namen uit de pensioenindustrie als oprichters, voor onze organisatie heeft gekozen. De geboden dienstverlening past als spin-off uitstekend binnen onze strategie van dienstverlening aan institutionele beleggers, waarin onze specialistische kennis inzake de Nederlandse oudedagsvoorziening duidelijk naar voren komt.

Profiel LevensloopPlus B.V.
LevensloopPlus is opgericht voor het uitvoeren van de levensloopregeling per 1 januari 2006. Zij richt zich, binnen de daarvoor gestelde regels, uitsluitend op de achterliggende branches van de acht deelnemende pensioenfondsen. LevensloopPlus heeft SPF Beheer aangewezen als coördinator en uitvoerder van het levensloopproduct. Voor SPF Beheer betekent het optreden als uitvoerder voor LevensloopPlus een belangrijke uitbreiding van haar dienstverlening.

LevensloopPlus B.V. is opgericht door de Stichting Spoorwegpensioenfonds, de Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer, Pensioenfonds PNO Media, Stichting Pensioenfonds Campagne, Stichting Bedrijfspensioenfonds voor de Agrarische en Voedselvoorzieningshandel, Stichting Pensioenfonds Koninklijke Volker Wessels Stevin, Stichting Pensioenfonds Medewerkers Apotheken en Stichting Pensioenfonds Apothekers.

Profiel KAS BANK
KAS BANK is een solide, gespecialiseerde Europese effectenbank met een breed scala aan effectendiensten en investor services voor institutionele beleggers en financiële instellingen.