Ingezonden persbericht


Persbericht


23 februari 2005

Sieradenontwerpwedstrijd

EEN NIEUWE VISIE OP SIERADEN

Van 9 tot en met 11 december vindt in de RAI in Amsterdam de vierde editie van de beurs SIERAAD plaats. Voor het eerst wordt hieraan dit jaar een ontwerpwedstrijd gekoppeld: consumenten kunnen hún ontwerp van 'het sieraad van de toekomst' insturen en maken hiermee kans dit sieraad overhandigd te krijgen. Het winnende ontwerp wordt namelijk uitgevoerd door een edelsmid.

SIERAAD is een consumentenbeurs voor moderne en hedendaagse sieraden van hoge kwaliteit. Deze worden gemaakt door professionele goud- en zilversmeden en andere sieraadkunstenaars. (Bijous en kralen zijn op SIERAAD dus niet te vinden!)

SIERAAD vond tot nu toe plaats in Hengelo, maar gezien het enorme succes van de beurs, groeit deze vanaf dit jaar door in Amsterdam. De exposanten blijven echter komen uit alle windstreken: Nederland, Duitsland, België, Engeland, Ierland en waarschijnlijk ook Frankrijk en Italië. Zij worden streng geselecteerd op kwaliteit en uniciteit van hun ontwerpen.

Spannend idee

Omdat juist het onverwachte vaak een belangrijke rol speelt bij modern design, wil de organisatie van SIERAAD dit jaar iedereen die een spannend idee heeft over 'het sieraad van de toekomst', de gelegenheid bieden dit te delen. Daarom wordt een ontwerpwedstrijd georganiseerd.

Het is de bedoeling dat een schets, tekening of andere impressie wordt ingestuurd. Het ontwerp moet uitgevoerd kunnen worden in staal of zilver, gecombineerd met een ander materiaal, dat nog niet op grote schaal in sieraden wordt gebruikt (voorbeelden: hout, veren, stof, rubber enzovoorts).

Twee winnaars

Een vakjury (waarin in elk geval ook een Bekende Nederlander zitting heeft!) nomineert de vijftien beste ontwerpen. Daarbij wordt gelet op originaliteit, uitvoerbaarheid en draagbaarheid. De vakjury wijst ook een winnaar aan, hij of zij krijgt het eigen ontwerp uitgevoerd en wel overhandigd - uiteraard door de Bekende Nederlander.

De tweede prijs is een publieksprijs, alle bezoekers van SIERAAD kunnen ook hun favoriet kiezen uit de genomineerde ontwerpen. De winnaar wordt op de laatste dag bekend gemaakt. De winnaar van deze publieksjury krijgt een workshop sieraden maken aangeboden voor twee personen.

Het is de bedoeling dat ontwerpen worden ingediend vóór 1 augustus 2005. Zij kunnen worden gestuurd naar: EMB&B Art Events, Beumersteeg 8, 7451 LM Holten.

De genomineerden krijgen uiteraard bericht, zodat ze aanwezig kunnen zijn bij de prijsuitreiking.

Voor meer informatie:

EMB&B Art Events

Contactpersoon: Astrid Berens

Beumersteeg 8


7451 LM Holten

www.platformsieraad.nl