Nighttown Rotterdam

Vrijdag 9 december
RELAX

+ support: Leeloojamais

Op vrijdag 9 december bewijzen zanger Llewy en zijn mannen in de grote zaal van Nighttown waarom zij de beste live hiphop band van Nederland zijn. Een band die zich internationaal gezien binnen no-time zal kunnen meten met genregenoten als de Black Eyes Peas, Arrested Development en The Roots. Relax, een hiphopband uit Haarlem die een polonaise door de zaal alleen maar aanmoedigt!

Na een succesvolle periode van 2 jaar waarin vooral het touren centraal stond is Relax terug met het eerste officiële studioalbum Odeur de Clochard. Deze opvolger van het live-album, live@Panama uit 2002, laat een nieuwe en frisse sound horen. Gebleven zijn natuurlijk de reggae- en hiphop invloeden, maar dit album bewijst dat Relax meer is dan alleen maar een leuke cross-over act. Met de nieuwe bezetting is dit dé band die momenteel de lakens uitdeelt in Nederland als het gaat om de combinatie hiphop live muziek!

Na de vele succesvolle optredens (o.a. Lowlands en een landelijke clubtour) en prijzen in Nederland (o.a. de Essent Award, Zilveren Harp voor beste nieuwkomer) timmert de band ook internationaal gezien hard aan de weg. Optredens in o.a. Duitsland, Frankrijk en Engeland, maar ook bijvoorbeeld het North Sea Jazz Capetown in Zuid-Afrika tonen aan dat goede muziek geen grenzen kent of genre gebonden hoeft te zijn. Dit blijkt ook maar weer uit de succesvolle samenwerking met o.a. Idols-winnaar Boris en Krezip zangeres Jaqueline Govaert.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Rotterdams/Sloveense band Leeloojamais. Zij brengen een frisse mix van retro-pop met urban invloeden

Hiphopinjesmoel: "Wederom komt Relax met een plaat vol feel-good hip-hop waar het gezelschap de komende jaren zonder twijfel heel wat zalen mee op de kop zal zetten." Onstage: "Was Live@Panama nog vooral funky en strak, Odeur de Clochard laat, ondermeer door de toevoeging van een trompettist, een wat meer jazzy en groovy kant van de hiphop zien. En die combinatie is live meer dan de moeite waard."

VR 09.12 RELAX + support act Leeloojamais
zaal open 20.00 uur / aanvang support act: 21.00 uur EUR 12,50 ex lidm. + voorverkoopkosten
Voorverkoop bij Ticket Service, Plato, Velvet

www.its-relax.com / www.leeloojamais.com / www.nighttown.nl


---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Saskia de Feijter. T: 010-4361210 of E: saskia@nighttown.nl


---- --