Time : 11:22:46 AM
Date : Tuesday, November 22, 2005
Sender Name: JCI Antwerpen

Europa+ - Een wegwijs voor ondernemers naar het nieuwe Europa

JCI (Junior Chamber International) is een internationale organisatie van jonge leiders en ondernemende mensen. Door hun engagement, vriendschap en het realiseren van creatieve projecten groeien zij tot toekomstgerichte ondernemers. De 4 basispijlers waarrond JCI-leden evolueren zijn: individu, gemeenschap, internationalisme en business & netwerking.
De lokale afdeling - JCI Antwerpen ­ is al meer dan 40 jaar actief en organiseerde tal van spraakmakende projecten. Ook nu weer laten deze jonge wolven van zich horen.

Op vrijdag 9 december 2005 organiseert JCI Antwerpen in de KBC-Toren in Antwerpen namelijk een informatieve namiddag voor ondernemers die meer duidelijkheid willen over de zakelijke opportuniteiten die de uitgebreide Europese Unie hen te bieden heeft.

Recent werd de Europese Unie uitgebreid met 10 nieuwe lidstaten en "via verschillende kanalen worden we overspoeld door tegenstrijdige berichten aangaande de pro's en contra's van dit nieuwe Europa", aldus Raf Van Tichelen en Viviane Sprangers, die instaan voor de organisatie van dit businessproject .
"Via deze informatieve namiddag willen wij met JCI Antwerpen meer duidelijkheid brengen naar ondernemers toe die concrete zakelijke stappen naar die nieuwe lidstaten willen zetten of die dit momenteel overwegen te doen".

Deze informatieve namiddag gaat van start om 13u00 en omvat een infobeurs, diverse lezingen, een aansluitend debat en een receptie als afsluiting.
Op de infobeurs worden organisaties en bedrijven samengebracht, die informatie of diensten leveren aan ondernemingen, die zaken willen doen in de nieuwe Europese lidstaten.

Tijdens de lezingen komen verschillende sprekers aan bod die diverse onderwerpen behandelen van o.a. bedrijfsstrategische, sociaal-juridische en financiële aard. In case-studies brengen enkele ondernemers hun concrete ervaringen naar voren.

Het debat, waaraan onder meer Annemie Neyts, Mia De Vits, Christine Faes (Unizo) en Jean-Marie De Baerdemaeker (Bepolux) deelnemen, raakt actuele thema's zoals ­ de Bolkestein richtlijn ­ de verdere uitbreiding van de EU met nieuwe lidstaten (Balkan, Turkije, Oekraïne, ...)

Na het debat worden de deelnemers uitgenodigd op een receptie tijdens dewelke de infobeurs open blijft. Het einde is voorzien rond 20u00.

Meer info omtrent het programma en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op www.europaplus.be of europaplus@jciantwerpen.be Via de website www.jciantwerpen.be krijgt u meer info over (de werking van) JCI Antwerpen.