Ingezonden persbericht

Sprookjesstad, het Rotterdams Sprookjesfestival

ROTTERDAM, 20051123 -- Rotterdam komt in de decembermaand in sprookjesachtige sferen. Rotterdamse partners organiseren met gebundelde krachten een festival dat bestaat uit vele verschillende onderdelen die sprookjes als inspiratiebron hebben. Het festival Sprookjesstad is gericht op (groot)ouders en kinderen van 4 t/m 12 jaar en duurt van 9 december t/m 8 januari. Er zijn sprookjesvertellingen, theatrale voorstellingen, films over sprookjes, exposities, een etalageproject en kunst.


De activiteiten:

· Het festival opent op 9 december met een parade van dansers, theatrale acts, installaties, vuur, muziek en feeërieke kostuums.
· Op 9 en 10 december is er Carols aan de Maas, het grootste
meezingspektakel van Rotterdam in de Laurenskerk geïnspireerd op een Sprookje van de
Schotse Hooglanden.
· Ter ere van de 200ste geboortedag van Hans Christian Andersen organiseert Intorno Ensemble op 28, 29 en 30 december het Andersenfestival. Dit is een driedaags festival met muziek, dans, theatervoorstellingen en sprookjesachtige activiteiten voor kinderen.
· Het Wereldmuseum programmeert op 28 december een sprookjesnacht en op 29 december de muzikale familievoorstelling Kroepoek.Het Maritiem Museum brengt uiteraard Maritieme Sprookjes.
· Theater Lantaren Venster vertoont twee weken lang sprookjesfilms en organiseert een animatieworkshop voor kinderen.
· In de Lokale Cultuur Centra's vinden activiteiten plaats, zoals de voorstelling de Stenen tuin van theatergroep Kijk Haar Nou op 28, 29 en 30 december. Op de Pupillenstraat 8, ook wel bekend als kinderstraat, speelt het Droomtheater haar voorstellingen op 27, 28, 29 en 30 dec.
· In Boekhandel Donner, Villa Zebra en het Onderwijsmuseum zijn illustratieve exposities te bezichtigen

Het volledige programma kunt u vinden op www.sprookjesstad.nl

Creatieve opleidingen doen mee:
Op de winkelstraat Karel Doornmanstraat worden de etalages opgesierd met coulissen presentaties en foto's van studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam en gaan studenten van de Willem de Kooning academie op zoek naar de identiteit van deze straat. In de Politiegallery aan de Witte de Withstraat is vanaf 9 december een sprookjesexpositie te zien van studenten van de st. Joost academie in Breda, waarin agenten figureren. Op verschillende city-screens zijn animaties van studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam te zien. Als blikvanger verschijnt in het centrum van de stad een reusachtige opblaasbaar beeld 'Konijntje Snoepfles' van kunstenaar Florentijn Hofman. Konijntje Snoepfles is de vrolijke verschijning die de hoofdrol krijgt in een nieuw sprookje.

Het sprookjesfestival is te volgen via www.antennerotterdam.nl

Voor programma-informatie:
www.sprookjesstad.nl
www.andersenfestival.nl




Sprookjesstad