Gemeente 's-Hertogenbosch

15-09-2005
Steun vrijwilligersorganisatie met Prijs Actief Burgerschap Dit jaar wordt voor de vijfde maal de Prijs Actief Burgerschap uitgereikt aan een organisatie die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de Bossche samenleving. De prijs is ingesteld om het vrijwilligerswerk in 's-Hertogenbosch een hart onder de riem te steken. Het is niet alleen een financiële stimulans, maar vooral ook een blijk van waardering van het stadsbestuur voor het vele werk dat talloze vrijwilligers belangeloos verrichten.

Voordragen
Iedereen kan een organisatie voordragen voor de prijs. Het voordragen van organisaties kan tot dinsdag 1 november 2005 door middel van het invullen van een voordrachtformulier. Aan alle Bossche vrijwilligersorganisaties is het formulier verstuurd, maar u kunt het ook vinden op de website van de gemeente: ../. Verder kunt u het formulier verkrijgen in het Stadskantoor en bij Galant, Vrijwilligersnetwerk 's-Hertogenbosch (Jan Schöfferlaan 5).

Prijzen
Eind november maakt een onafhankelijk comité van Bosschenaren, onder voorzitterschap van mw. M. van Iersel, uit de verschillende voordrachten een keuze. De genomineerden worden dan bekendgemaakt. Op vrijdag 9 december 2005 reikt wethouder B. Eigeman de prijzen uit: de winnende organisatie ontvangt EUR 2.500,- en een bronzen beeld van kunstenaar Cor Litjens. De twee genomineerde organisaties ontvangen ieder EUR 500,-. De organisaties mogen zelf bepalen wat ze met het geld doen.