Ingezonden persbericht

Amsterdam, 23 september 2005

Extra shows in Heineken Music Hall wegens grote belangstelling

RUTH JACOTT IN THEATERS MET GROTE LATIN SHOW

Ruth Jacott is vanaf eind dit jaar weer in de theaters te zien. Op 9 december is de eerste voorstelling van haar nieuwe show A Touch of Latin. Nu al zijn bijna tien van de dertig shows uitverkocht, waaronder de voorstellingen in De Meervaart in Amsterdam, in IJmuiden en Zaandam. Er is daarom besloten om twee extra concerten in te lassen in de Heineken Music Hall in Amsterdam, waar Ruth met band, backings en dansers op 3 en 4 maart 2006 te zien is. De regie is - als altijd - in handen van Barrie Stevens.

Ruth's vorige - semi-akoestische - show Ruth Jacott Live was een groot succes. Ze speelde tussen november 2004 en februari 2005 ruim veertig uitverkochte shows. Deze show verscheen in maart van dit jaar op DVD.

Ruth Jacott staat al jaren aan de top van de muziekwereld in ons land. Ze speelde hoofdrollen in musicals als Cats en A Night at the Cotton Club en is sinds haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 1993 vooral bekend geworden als popzangeres. Na negen succesvolle albums - waarvan in totaal bijna één miljoen exemplaren verkocht werden - meer dan dertig singles, drie platina en vijf gouden platen, de zilveren en de gouden harp begint nu op 9 december 2005 haar vijfde theatertour onder de titel A Touch of Latin. 'Energiek', 'dynamisch', 'ontroerend', 'uitdagend', 'meeslepend' en 'opwindend', zijn slechts enkele van de superlatieven waarmee pers en publiek juichend op haar wervelende shows reageren. Inmiddels heeft ze al meer dan 300 concerten gegeven, die in totaal door ruim 300.000 fans zijn bezocht.

Grote hits had Ruth Jacott met onder andere de singles Vrede, Blijf bij mij (met Paul de Leeuw), Vrij met mij, Ik kan echt zonder jou, Onderweg naar Morgen, Ik ga door, Buseruka (uitgebracht ten bate van de slachtoffers van de burgeroorlog in Rwanda), Altijd dichtbij, Leun op mij en Kop dicht en kus me. In totaal bracht Ruth Jacott negen albums uit: Ruth Jacott (1993), Hou me vast (1994), Geheimen (1995), Hartslag (1997), Altijd Dichtbij (1998), Vals Verlangen (1999), Live in Carré (2000), Tastbaar (2002) en Het Beste van Ruth Jacott (2004). Ruth hoopt zeer binnenkort aan te kondigen wanneer er een nieuwe CD komt.



Ingezonden persbericht