Nuon
PERSBERICHT

Amsterdam, 9 december 2005

Nuon verkoopt Spaanse windenergie-activiteiten aan EDP

Energieonderneming Nuon heeft overeenstemming bereikt met Nuevas Energías de Occidente (NEO), dochteronderneming van Energías de Portugal (EDP), over de verkoop van Nuons Spaanse windenergie-activiteiten. Deze worden uitgevoerd door Nuon España en Desarrollos Eólicos, die tezamen opereren onder de naam DESA.

De afgesproken prijs voor de aandelen van DESA is EUR 478 miljoen. Daarnaast neemt EDP de netto schuld (leningen) over van circa EUR 222 miljoen per 31 december 2005. De afronding van de transactie is niet onderhevig aan goedkeuring door autoriteiten en wordt in de loop van de komende week verwacht.

De desinvestering in DESA past volledig in de strategie van Nuon om zich te richten op energieactiviteiten in Noordwest-Europa. In lijn met deze strategie verkocht Nuon eerder al diverse dochters, waaronder de Nederlandse dochter Norit en de Amerikaanse dochters North Coast Energy en Utilities Inc. (onder voorbehoud goedkeuring autoriteiten).

DESA is eigenaar van een portefeuille van operationele windparken verspreid over vier Spaanse regio's (274 MW) en van windparken in ontwikkeling (circa 1.200 MW).

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten meer dan 2 miljoen klanten bedient in voornamelijk Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto omzet in 2004 bedraagt EUR 4,9 miljard. Het aantal mede-werkers per eind 2004 bedraagt 9.441 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland, Friesland en de gemeente Amsterdam.

Over EDP
EDP is een beursgenoteerde speler in de Europese energiesector met een toonaangevende positie op het Iberisch schiereiland en een sterke aanwezigheid in zowel Spanje als Portugal. De kernactiviteiten van EDP zijn opwekking, distributie en verkoop van elektriciteit. In 2005 richtte EDP houdstermaatschappij NEO op waarin de duurzame energie activiteiten van EDP in Spanje (GENESA) en Portugal (ENERNOVA) zijn geïntegreerd.