Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt gewapende overval

Nijmegen 09-12-2005 - (05)

Op vrijdagavond 9 december is, rond 19.00 uur, een overval gepleegd op een eetgelegenheid aan de Molenweg. Een onbekende man fietste naar de eetgelegenheid en zette zijn fiets tegen het pand. Vervolgens liep hij het pand binnen en bedreigde een medewerkster met vermoedelijk een zwartkleurig vuurwapen. Hij eiste geld. Hierna deed de man een greep uit de kassa waarna hij er met een onbekend geldbedrag vandoor ging. Buiten de eetgelegenheid stapte de man weer op de fiets en reed weg in de richting van de Venusstraat. Niemand raakte tijdens de overval gewond.

Nadat de overvaller was vertrokken, is de politie gebeld. Agenten startten direct een onderzoek. Drie getuigen die op het moment van de overval in het pand aanwezig waren, zijn door de politie gehoord. Ook is een buurtonderzoek gehouden. De volgende gegevens zijn van de overvaller bekend.

* De man zou rond de 1.80 meter lang zijn en sprak goed Nederlands.
* Hij droeg een bruine jas, handschoenen, een zwarte muts en een zwarte shawl. Op het moment dat hij kwam aanfietsen, droeg hij de shawl over zijn mond.

* De fiets waarop de man reed was zwart.

De politie zou graag in contact komen met personen die iets van deze overval hebben gezien of die de man omstreeks 19.00 uur zagen fietsen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie op het telefoonnummer 0900-8844. Informatie kan ook worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.