3 e persbericht van vrijdag 9 december 2005

Eindhoven 09-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bende winkeldieven opgepakt

Vrijdagmiddag zijn in de binnenstad van Eindhoven vier Russen aangehouden die bezig waren om winkeldiefstallen te plegen. De dieven maakten gebruik van geprepareerde tassen om de elektronische beveiliging bij winkels te omzeilen. Bij een warenhuis in de Vrijstraat werd een van hen rond 13.30 uur door beveiligingspersoneel betrapt en aangehouden. Hij had scheermesjes gestolen en de man werd overgedragen aan de politie. Rond 16.30 uur werden er door de bedrijfsbeveiliging van hetzelfde warenhuis weer twee mannen betrapt. Ze werden weer overgedragen aan de politie. De politie stelde een onderzoek in en bij een van de aangehouden mannen werd een bekeuring gevonden waarop de gegevens van een auto stonden vermeld. Politieagenten troffen op een parkeerplaats aan de Keizersgracht die auto aan. In de auto zat nog een man. Hij werd aangehouden. In de auto werd een geprepareerde tas gevonden en enkele gestolen spullen afkomstig uit Eindhovense winkels. De vier verdachten, 26,27,28 en 31 jaar oud, zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld en overgedragen aan de recherche.

Eindhoven: Verkeerscontrole

De politie heeft vrijdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Grasbaan. Er zijn dertien automobilisten bekeurd die gebruik maakten van de busbaan. Twee automobilisten gingen op de bon omdat ze door rood reden en één automobilist kreeg een bekeuring vanwege het rijden over een fietspad.

Veldhoven: Motorrijder gewond bij verkeersongeval

Een 39-jarige Veldhovenaar is vrijdagmiddag rond 17.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising de Beemd en Sterrenlaan. De man kwam met zijn motor in botsing met een auto, die over de Sterrenlaan reed. De bestuurder van de auto, een 24-jarige Veldhovenaar, wilde op de kruising links af slaan. De motorrijder is met een vermoedelijk gebroken sleutelbeen naar een ziekenhuis gebracht.