Ingezonden persbericht

PERSBERICHT Radio 538

Radio 538 DJ Edwin Evers tekent bij voor 5 jaar

Hilversum, 9 december 2005 - De populaire DJ Edwin Evers heeft vandaag voor vijf jaar bijgetekend bij Radio 538. De deejay uit Hardenberg blijft daarmee het bekende gezicht van Radio 538. Samen met zijn sidekicks Rick Romijn en Niels van Baarlen zorgt Evers iedere ochtend tussen 6 en 10 voor wakker wordend Nederland, thuis of in de auto. Jan Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Talpa Radio Nederland, heeft dit aangekondigd tijdens het verjaardagsfeest van Radio 538 in de Docklands in Amsterdam.

Edwin Evers presenteert al 5,5 jaar het bestbeluisterde ochtendprogramma 'Evers Staat Op' op Radio 538, een gezellig en spraakmakend ochtendprogramma met goeie muziek, actualiteiten, opvallende telefoongesprekjes en veel humor. Ruim 1,3 miljoen luisteraars luisteren naar Evers Staat Op. Buiten de stemmen van Edwin, Rick, Niels en de nieuwslezer Henk Blok zijn ook regelmatig reacties van de typetjes van Evers zoals Frans Bauer, Rob de Tuinman, Martin Gaus, Frank & Ronald de Boer en spannende onthullingen van Peter R. de Vries te horen. Op woensdagochtend brengt Evert Santegoeds het altijd geruchtmakende shownieuws. De week wordt besloten met live-muziek op vrijdagochtend in Live38 en een terugblik op het nieuws door Peter Heerschop in zijn column 'Lieve Marianne'.

Algemeen directeur Talpa Radio Nederland Jan Willem Brüggenwirth: 'Iedere ochtend staan miljoenen luisteraars lachend op met deze fantastische top DJ en dat willen we graag de komende jaren graag zo houden.'

Edwin Evers: 'Ik heb het al vijf jaar onwijs naar m'n zin bij 538 en plak er daarom nog zeker vijf jaar bij aan.'

Bekende programma-onderdelen

Live38 is enkele jaren geleden geboren als wekelijks podium voor live sessies van bekende en minder bekende artiesten. Inmiddels is dit uitgegroeid tot Live38 on Tour, een serie exclusieve concerten. Daarbij speelt de band 'Evers Slaat Door' met vele 'Groten der Nederlandse Popmuziek'.

Sinds het succes van 'Evers Staat op in Sydney' in 2000 zijn ook de Olympische Spelen een tweejaarlijks terugkerend begrip geworden. Live vanuit het organiserende land doet hij verslag van de Olympische Spelen met bijzondere gasten. Zo hebben Viggo Waas en Peter Heerschop commentaar gegeven op de spelen in Salt Lake City. Hieruit is het programma-item met Peter Heerschop geboren die sinds september 2002 elke vrijdag op eigen wijze terugblikt op de actualiteiten van de afgelopen week.

Evers Staat Op, van maandag tot en met vrijdag van 6:00-10:00 uur en op zaterdag van 8:00-12:00 uur.

Radio 538

Radio 538 is in heel Nederland in de ether op 102 FM te ontvangen via de volgende frequenties: 102.1/ 102.3 Noord-Holland, 102.2 Groningen, 102.3 Noord-Brabant, Gelderland, Limburg, 102.4 Zeeland en Noord-Brabant, 102.5 Friesland en Utrecht, 102.6 Overijssel en Gelderland, 102.7 Zuid-Holland en Drenthe. En ook via de kabel, via Digitenne, op mobiele telefoons via UMTS (op de portals van KPN i-mode en Vodafone Live) en in Limburg op 891 AM. Verder in heel Europa via de satelliet en wereldwijd via het internet.

Radio 538 is Top 40-muziek, de beste hits, Dance, R&B en natuurlijk de populaire deejays Edwin Evers, Ruud de Wild, Jeroen Nieuwenhuize, Wessel van Diepen, Dennis Ruyer en Barry Paf. Kijk voor meer informatie radio538.nl en radio538.info.

Radio 538 maakt deel uit van de Talpa Media Groep