Ingezonden persbericht

Technisch Weekblad naar 60.000 exemplaren per week

Samenwerking Beta Publishers met Koninklijk Instituut van Ingenieurs KIVI NIRIA

AMERSFOORT, 20051209 -- De nieuwe uitgever van Technisch Weekblad, Bèta Publishers, en het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, KIVI NIRIA, sluiten vandaag een overeenkomst waardoor de leden van KIVI NIRIA de komende vijf jaar Technisch Weekblad krijgen toegezonden. Hiermee stijgt de oplage van Technisch Weekblad van 33.000 structureel naar 60.000. Dat is een oplage groei van 81%. Ook zal vanaf januari 2006 de toezending van Technisch Weekblad naar HTS'en en TU's worden uitgebreid.


KIVI NIRIA hoopt met deze stap zijn leden nog beter van informatie te voorzien. In Technisch Weekblad wordt voortaan ook verenigingsnieuws van KIVI NIRIA opgenomen.

Roeland Dobbelaer, directeur van Bèta Publishers: "Technisch Weekblad wordt op deze manier in een klap het grootste vakblad voor bèta's en hoger opgeleide technici in Nederland. We denken zo voor de arbeidsmarktcommunicatie rond techniek eindelijk een goed alternatief te kunnen bieden ten opzichte van de bestaande grote vacaturebladen. Technisch Weekblad heeft door de samenwerking met KIVI NIRIA nu zeker zo'n hoog kwalitatief bereik onder hoger opgeleide technici, maar dan ook nog direct in de doelgroep."

De advertentie verkoop wordt verricht door Archer Media uit Amersfoort. Directeur Aloys ter Steege over de oplagevergroting: "Juist nu de economie weer uit het dal kruipt en veel hoger opgeleide ingenieurs gewenst zijn, biedt Technisch Weekblad een uitstekende journalistieke omgeving, zonder welke vorm van ruis dan ook, voor het doelgericht werven van nieuw personeel."