Ingezonden persbericht

Colubris Networks introduceert een unieke uitbreiding op Wi-Fi

Hiermee is het mogelijk draadloze netwerken van 'intrusion prevention' te voorzien

AMERSFOORT, 20051209 -- De totale beveiliging wordt verzorgd door een reeks van producten die per direct beschikbaar zijn via Kannegieter: InCharge(TM) RF Security Manager, MAP330 Security Sensor en RF Planner en biedt de ideale beveiliging voor ieder netwerk. Ook omgevingen waar geen draadloze LAN aanwezig is, of mag zijn, kunnen nu optimaal gebruik maken van de nieuwe producten van Colubris, doordat 'niet gewenste draadloze gebruikers' direct worden gesignaleerd.


De Colubris Networks InCharge RF Security Manager is beschikbaar in twee uitvoeringen. De RF Manager Entry 1300 voor maximaal 50 security sensoren (software uitbreidbaar tot maximaal 100 security sensoren) en de RF Manager Enterprise 1500 voor maximaal 100 security sensoren (software uitbreidbaar tot maximaal 200 security sensoren).

De InReach MAP 330 Security Sensor is uitgevoerd met twee IEEE 11a/b/g radios, die parallel de beiden frequentie banden (2.4 GHz en 5 GHz) afzoeken op mogelijke IP inbraken. De MAP330 security sensor kan ook worden opgewaardeerd als een Access Point op de ene Wi-Fi radio en Security Sencor op de ander Wi-Fi radio. (doormiddel van een software upgrade).

De Colubris Networks InCharge RF Planner is een software programma (Microsoft Windows) dat kan worden gebruikt om een nauwkeurige RF voorspelling te maken van de ideale locaties voor de Colubris Networks Access Points en/of Security Sensors. De plattegrond van het gebouw en alle beschikbare informatie over muurconstructies en RF obstakels kunnen in het programma worden ingevoerd, waarmee het programma een advies geeft over waar de apparatuur kan worden geïnstalleerd. Het programma geeft ook gebruikers informatie (hitte kaart) over welke Access Point de Wi-Fi gebruikers gebruik maken, dit om een zorgvuldige verdeling van de Wi-Fi netwerkbelasting te maken.


Kannegieter
Kannegieter is in vier decennia uitgegroeid tot de grootste gespecialiseerde distributeur voor IP-datanetwerken in de Benelux. De goede reputatie dankt zij aan een breed assortiment, diepgaande productkennis en uitstekende logistiek en service. Kannegieter is gespecialiseerd in Smart Solutions op het gebied van Netwerkbekabeling, Netwerkapparatuur, Video security, en Wireless solutions.Naast het distributeurschap van Colubris, is zij distributeur van 35 gerenommeerde merken waarmee ze commercieel actief is in de Benelux. Meer over Kannegieter vindt u op www.kannegieter.com.

Colubris Networks
Colubris Networks is wereldwijd een van de leiders op het gebied van draadloze LAN (Wi-Fi) netwerkoplossingen voor Enterprise en Service Provider netwerken. In de Benelux, is Colubris Networks vertegenwoordigt door de distributeur Kannegieter Electronica met kantoren in Amersfoort en Vilvoorde. Meer informatie over Colubris vindt u op www.colubris.com