Webservices.nl biedt complete bedrijvendatabase als webservice

Als eerste in Nederland biedt Webservices.nl real-time toegang tot de actuele gegevens van 1,7 miljoen Nederlandse bedrijven en organisaties

HAARLEM, 20051209 -- Haarlem, 9 december 2005 ­ Webservices.nl is de eerste partij in Nederland die organisaties in staat stelt om bij het invoeren van postcode en huisnummer de meest actuele bedrijfsgegevens van 1,7 miljoen bedrijven en organisaties via webtechnologie op te vragen. Met deze dienst kunnen bedrijven hun klantendatabase altijd eenvoudig actueel houden


Uit cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat jaarlijks bij 60 procent van de Nederlandse bedrijven iets in de bedrijfsgegevens verandert. Webservices.nl biedt een service waar op moment van invoer de bedrijfsgegevens worden gecontroleerd en aangevuld met onder andere handelsnaam, KvK-nummer, telefoonnummer en branchecode.

De toevoeging van de bedrijfsgegevens via nationale bedrijfsgerelateerde bronbestanden van o.a. de Kamer van Koophandel is essentieel voor bedrijven die zaken doen met organisaties. Jeroen Wolfs, CEO van Webservices.nl: "We zijn erg blij dat we nu ook het complete zakelijke bedrijvenbestand kunnen ontsluiten via webservices. In combinatie met onze bestaande samenwerking met Postcode.nl biedt dit organisaties de mogelijkheid hun datakwaliteit te verbeteren. Tijdens de invoer worden nu de juiste en ontbrekende bedrijfsgegevens toegevoegd. Handmatig controleren of aanvullen van bestaande gegevens is niet langer nodig"

De techniek achter Webservices.nl maakt het eenvoudig om de informatie in bestaande bedrijfssystemen te integreren. De dienst werkt op basis van open webstandaarden XML/SOAP, XML/RPC of HTTPS, en is daarmee platformonafhankelijk. Michel Lichtenveldt, CTO van Webservices.nl: "Steeds meer bedrijven willen niet langer de hoofdprijs betalen voor een volledige database licentie met adresgegevens waar ze maar een klein gedeelte van gebruiken. Data die snel verouderen vanaf het moment dat de database wordt geïnstalleerd. Daarnaast moet een bedrijf kosten maken voor het zelf uitvoeren van updates en het toegankelijk maken van de data middels zoekfuncties.
Wij lopen voorop in het aanbieden van een rijke dienstverlening voor adresvalidatie en -verrijking, zonder dure licenties. Onze klanten betalen per transactie, de kosten zijn dus in verhouding tot het gebruik. Onze dienst is bovendien voor softwareleveranciers eenvoudig in te passen in bestaande applicaties, de meeste van onze klanten kunnen het gewoon zelf."

Over Webservices.nl
Webservices.nl biedt een snelle, goedkope en makkelijke manier om data bij invoer te controleren en aan te vullen. Deze gegevensverrijking vindt plaats met behulp van internettechnologieën en open standaarden, waardoor de dienstverlening van Webservices.nl eenvoudig te integreren is met bestaande bedrijfssystemen. Klanten als Peugeot, Albert Heijn, Unilever, Rabobank en Daimler Chrysler maken al gebruik van de diensten van Webservices.nl.