Gemeente Assen


Grote namen tijdens slotmanifestatie Culturele Hoofdstad

Assen, 14 november 2005

Beef en Vrouw Holland moeten de grote publiekstrekkers worden tijdens de slotmanifestatie van Assen Culturele Hoofdstad van Drenthe. Het slotfeest vindt plaats op 10 december in DeSmelt. Het evenement is gratis toegankelijk.

Vanaf half drie 's middags is iedereen welkom op de cultuurmarkt waarop diverse organisaties en instellingen uit Assen zich presenteren. Ook zijn er de hele middag optredens. Dans, zang, muziek, cabaret en poëzie. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten waaronder een kaboutercafé en een optreden van danstheater ZIRR. Er is van alles te beleven. In de filmzaal zijn de hele dag opnamen te zien van evenementen die in het kader van Assen Culturele Hoofdstad hebben plaatsgevonden. De opnamen zijn gemaakt door de Asser Film Club. 's Avonds is Louis en Louise, de film over de geschiedenis van landgoed Valkenstijn, nog eens te zien.

In het avondprogramma een aantal grote namen. Cabaretgroep Vrouw Holland bijt om 20.30 uur het spits af. De hoofdact is Beef. Reggae van Nederlandse bodem. De band heeft inmiddels op diverse grote podia zijn sporen verdiend. Zij beginnen om 22.00 uur met spelen. De band Groov'us met soul, funk en disco sluit het culturele jaar in feestelijke stijl af. Met een korte onderbreking. Want om middernacht wordt bekend gemaakt wie zich de komende twee jaar stadsdichter van Assen mag noemen.

Voor het programma klikt u hier.