Gemeente Roermond

Museumnacht 2005 op zaterdag 10 december

Buikdanseres Bella-Esme

VJ's Team STIIHL

Swingen bij DJ SKIZM

Op zaterdagavond 10 december vindt in het Stedelijk Museum Roermond de tweede Roermondse Museumnacht plaats. Tussen 20.00 uur s avonds en
1.00 uur s nachts is het museum voor iedereen gratis toegankelijk. In twee zalen zijn er non-stop optredens.

Wat is er te doen?

Het Stedelijk Museum Roermond organiseert deze avond in samenwerking met De Azijnfabriek. In twee zalen zijn er non-stop optredens. De Museumnacht wordt gesponsord door Muermans Projectontwikkeling en Management BV. In de Tuinzaal is een 'relax and enjoy' programma met singer/songwriters, een dichter en een buikdanseres. In de Luytenzaal is een meer dynamisch programma, 'dance the night away' met DJ's, VJ's en street- en breakdance en rap gepland.
* Tuinzaal: Singer/songwriterrs Roos en Merijn; Dichter Quirien van Haelen; Buikdanseres Bella-Esme.

* Luytenzaal: DJ SKIZM;. VJ's Team STIIHL; Breakdancegroep Trashcan Heroes; Rapgroep Connekt; Streetdance groep Sylvia's Dance School.

Een verschil van dag en nacht

Tijdens de Museumnacht wil het Stedelijk Museum Roermond een nieuw en jong publiek interesseren voor het museum. Daarnaast is het voor de mensen die het museum kennen een gelegenheid er op een nieuwe manier kennis mee te maken. Het museum overdag of 's avonds bekijken is letterlijk een verschil van dag en nacht. De overzichtstentoonstelling van 20 jaar schilderijen en grafieken met de aparte collectie 'Uit het huis van' en de werken van diverse scholieren voor het Atelier Cuypers kan worden bekeken, evenals de vaste presentatie over de historie van Roermond en over Pierre Cuypers, Henry Luyten en Joep Nicolas.

Stedelijk Museum Roermond

adres: Andersonweg 4
6041 JE Roermond

telefoon: 0475 - 333496

fax: 0475 - 336299

e-mail: museum@roermond.nl
Klik hier voor een routebeschrijving (nieuw venster)

Openingstijden: Dinsdag tot en met vrijdag: 11.00 - 17.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen:14.00 - 17.00 uur

Tijdens de Museumnacht op zaterdag 10 december 2005 is het Stedelijk Museum geopend van 20.00 uur tot 1.00 uur.

Publicatiedatum: 25.11.2005 Bijgewerkt: 25.11.2005