Projecten, gemeenten en vrijwilligers beloond voor hun inzet

Ned. org. vrijwilligerswerk

Op zaterdag 10 december, tijdens Make a Difference Day, zullen er in Utrecht verschillende vrijwilligersprijzen worden uitgereikt. Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV) reikt in samenwerking met de Rabobank Het Nationale Compliment uit voor het beste vrijwilligersproject. Daarnaast beloont Vereniging NOV, samen met het ministerie van VWS, de gemeente met het meest actieve vrijwilligerswerkbeleid met Het GemeentenCompliment. In het kader van Make a Difference Day worden op deze avond ook de MADD-Awards overhandigd. Tenslotte maakt de NCRV bekend wie Dé Vrijwilliger van Nederland gaat worden.

De uitreiking vindt plaats in het Auditorium van de Rabobank in Utrecht. De presentatie van de avond ligt in handen van Jochem van Gelder, televisiepresentator. Het Nationale Compliment wordt uitgereikt door juryvoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven. Evelien Tonkens, hoogleraar actief burgerschap aan de UvA, doet dit voor Het GemeentenCompliment. Juryvoorzitter Willeke Alberti maakt namens de NCRV Dé Vrijwilliger van Nederland bekend.

Het entertainment wordt verzorgd door onder andere dansgroep Miraculous Art Freaks en theatergroep Op sterk water. Delen van de avond zullen live uitgezonden worden door de NCRV.

Publieksprijs
Het Nationale Compliment en Het GemeentenCompliment kennen beiden een publieksprijs, die ook op 10 december wordt uitgereikt. Het Nederlandse publiek heeft tot 1 december via www.nov.nl een stem kunnen uitbrengen op haar favoriete project of gemeente.

/////////////////////Einde bericht///////////////////////////////////////

Een overzicht met de genomineerden van Het Nationale Compliment en Het GemeentenCompliment treft u aan op www.nov.nl. De kandidaten die voor Dé Vrijwilliger van Nederland in aanmerking komen vindt u op www.ncrv.nl/maakhetverschil.

Pers is van harte welkom bij de uitreiking van de Complimenten. De prijsuitreiking vindt plaats van 19.30-22.15 uur. Vanaf 16.30 uur worden de genomineerden voor Het Nationale Compliment en Het GemeentenCompliment ontvangen. U kunt zich aanmelden via Olga Ekelenkamp of Gerda van Ingen, tel. 030 750 9000, oekelenkamp@civiq.nl of gvingen@civiq.nl.

Vanaf 6 december kan de pers op aanvraag onder embargo de prijswinnaars van Het Nationale Compliment en Het GemeentenCompliment krijgen. U kunt hiervoor per mail contact opnemen met Olga Ekelenkamp, oekelenkamp@civiq.nl.